Sázka na Žížalu! Trenér Motorletu je na své hráče hrdý, pomohli odhalit pokus o ovlivnění zápasu

Sázka na Žížalu! Trenér Motorletu je na své hráče hrdý, pomohli odhalit pokus o ovlivnění zápasu

Nevyhráli žádný důležitý zápas, ale trenér Motorletu Martin Poustka byl přesto na své hráče náležitě pyšný. Když před pár týdny etická komise FAČR rozdala tvrdé tresty, vyšlo najevo, že právě hráči týmu z Jinonic odmítli nabídku k ovlivnění utkání ČFL a vše nahlásili. „Byli jsme moc rádi, že se tak kluci zachovali,“ přiznal kouč, jenž během kariéry vedl i pražskou Slavii. Přiznal také, že jaro v podání pražského týmu musí být lepší.

Stejně jako pro všechny v klubu, tak byl i trenér Poustka překvapený z toho, s čím za ním jeho svěřenci Žížala a Walter dorazili. „Přišli za mnou, já jsem si je vyslechl a pak jsme předali informace dál. Jsem rád, že kluci nepodlehli těm svodům,“ říká s úlevou trenér třetiligového týmu z Jinonic. „Kluci ukázali, že mají rozum a rodiče je doma dobře vychovali. Vážíme si jejich chování. Ukazuje to, že mají dobrý charakter,“ těší Poustku.

Jeho svěřencům se podzim moc nepovedl. Motorlet přezimuje na třinácté příčce tabulky. Dalo se čekat, že se v zimě pokusí výrazněji posílit, protože jen čtyřbodový odstup od posledního Králova Dvora měl být velkým strašákem. Jenže zatím během zimy Poustka přivítal jen jednu novou tvář, brankáře Adama Dvořáka ze Slavie. „Pracujeme s omezeným rozpočtem, ale je jasné, že na jaře musíme bát lepší. To beru jako svůj závazek,“ prohlásil kouč.

Třetiligová Hostouň angažovala posilu z Brazílie. Další změny jsou blizko, tuší trenér Rodinger

I když má ve Slavii stále hodně známých, impuls poslat talentovaného gólmana do Motorletu přišel prý od vicemistra z Edenu. „Slavia udělala první krok. A protože naše jednička Matěj Mihálek má problémy se zraněními a trénuje s úlevami, tak jsme za posilu mezi tyčemi rádi,“ přiznal Poustka.

Neskrývá, že by moc rád přivítal v týmu ještě posilu do ofenzivy. Jediným klasickým útočníkem Danem Žížalou. Když na podzim vypadl ze sestavy, musel kouč třetiligového týmu improvizovat. „Pro nás je důležité, abychom udrželi stávající kádr. Směrem do útoku se nám zatím při posilování nezadařilo,“ přiznal Poustka s tím, že je ještě čas případně zareagovat. „Dan si navíc vede v přípravě dobře, v koncovce se mu daří.“

Trenér Motorletu jednu zajímavou posilu z ciziny láká do Jinonic. „Je to ve hře, ale zatím je vše ve fázi testování, obě strany zkoušejí, jak na tom jsou a zda si vyhovíme,“ neprozradil nic bližšího Poustka, kterému stejně jako třeba kouči Zličína chodí na mail a telefon nabídky, zda nechce angažovat hráče z Afriky či třeba Ukrajiny.

„To se děje snad každý den. V mailech vidíme, kolik klubů z celé republiky ten člověk oslovil. Tyhle věci bereme s nadhledem. Pozorně nabídku prostudujeme, případná spolupráce by ale musela dávat smysl oběma stranám. Hráčům nenabízíme ubytování ani stravu, touhle cestou nejdeme,“ vysvětlil Poustka s tím, že věří, že jeho tým bude na jaro v ČFL dobře připravený. Pokračovat by podle všeho měl v klubu také bývalý slovenský reprezentant Miroslav Stoch.