Další rána pro Bayern. V Římě prohrál úvodní osmifinále Ligy mistrů, PSG slaví výhru

Další rána pro Bayern. V Římě prohrál úvodní osmifinále Ligy mistrů, PSG slaví výhru

Po porážce v bundesligovém šlágru na hřišti Leverkusenu musí Bayern překousnout další zklamání. Mnichovský gigant prohrál v úvodním osmifinále Ligy mistrů na hřišti římského Lazia 0:1. Gól inkasoval z penalty, navíc byl vyloučen stoper Upamecano. Ve druhém středečním duelu vyhrál PSG nad San Sebastianem 2:0.

V táboře slavného Bayernu se kupily problémy, přičemž ten největší nastal o uplynulém víkendu, kdy vybouchl 0:3 v Leverkusenu. To nenechalo chladným velezkušeného Thomase Müllera, jenž po zápase nešetřil kritikou směrem dovnitř klubu. V italském hlavním městě ho navíc čekal střet s týmem, který v Lize mistrů neinkasoval před svými fanoušky již více než čtyři hodiny herního času.

Tentokrát však Římané klidně mohli prohrávat už po dvou minutách, kdyby Joshua Kimmich z ideální pozice neminul bránu. Také druhá příležitost hostů se zrodila po akci z pravé strany, jenže ani Harry Kane nezakončil přesně. První vážnější hrozbu pro Manuela Neuera připravil Luis Alberto, který ranou zpoza vápna tvrdým projektilem nasměroval balon těsně vedle tyče. Domácím fanouškům pořádně zatrnulo chvíli po půlhodině hry, kdy se Leroy Sané po skvěle rozehraném přímém kopu netrefil jen o několik centimetrů. Přesného zakončení se následně nedočkal ani Jamal Musiala, jenž z bezprostřední blízkosti před Ivanem Provedelem přestřelil.

foto. © FC Bayern München

Krátce po poločasové přestávce se mohl stát hrdinou domácích Gustav Isaksen, který si naběhl za defenzivu Die Roten a vylámal si zuby až na Neuerovi. Poté oba celky na nějakou dobu upadly do letargie, ze které je probrala až neohrabanost Upamecana. Francouzský stoper totiž šlapákem za červenou kartu fauloval Isaksena a ke smůle hostů navíc tento prohřešek spáchal ve vlastním vápně. K nařízené penaltě se postavil Immobile a ranou po zemi se nemýlil.

Rekordman Mbappé pálil

Pařížané s výkony ve skupinové fázi nemohli být ani zdaleka spokojení a postup jim nakonec zajistil až schůdný výsledek ze souběžně hraného utkání. Proti španělskému celku, jenž nevyhrál čtyřikrát po sobě, však PSG stále platilo za favorita, a to i díky sérii 16 soutěžních zápasů v řadě bez porážky. V základní sestavě navíc nescházel Mbappé, který o víkendu kvůli menšímu zranění kotníku odpočíval.

Ofenzivní sílu Pařížanů demonstrovala mladá hvězda hned od začátku. V šesté minutě Mbappé doputoval až k bráně hostí a zakončil, Álex Remiro však jeho přízemní ránu skvěle vyrazil. Útok Realu Sociedad se ovšem nenechal zahanbit. Takefusa Kubo vyslal přesný centr přímo na hlavu Andrého Silvy, portugalský forvard ale mířil mimo bránu Gianluigiho Donnarummy. Zápas se i nadále vyvíjel ve vysokém tempu, avšak tradičně skvělá defenziva hostů držela pevně jako skála. Domácí mohli překvapivě inkasovat v nastavení prvního poločasu, kdy se do míče opřel Mikel Merino. Jeho pokus ale skončil na břevně brány Les Parisiens.

Červenomodří nakonec na obranu Basků vyzráli. Marquinhos v 58. minutě prodloužil balon z rohového kopu až na zadní tyč, kde akci do zdárného konce dovedl Mbappé. Domácí supertalent ale ještě neměl dost, nejprve jeho pokus orazítkoval tyč a následně bránu minul úplně. Tíhu okamžiku na sebe tudíž musel vzít jiný francouzský útočník. Barcola předribloval přes obranu hostů a následně skvěle zakončil za záda španělského gólmana.

Úvodní osmifinálová utkání Ligy mistrů:
Lazio Řím – Bayern Mnichov 1:0 (0:0)
Branka: 69. Immobile z pen. Rozhodčí: Letexier – Mugnier, Rahmouni – Frappart (video, všichni Fr.). ŽK: Kimmich (Bayern). ČK: 67. Upamecano (Bayern). Diváci: 51.454.

Lazio: Provedel - Marušič, Gila (81. Patric), Romagnoli, Hysaj (60. Lazzari) - Guendouzi, Vecino, Luis Alberto (81. Kamada) - Isaksen (74. Pedro), Immobile (74. Castellanos), Felipe Anderson. Trenér: Sarri.
Bayern: Neuer - Mazráví, Upamecano, Kim Min-če, Guerreiro - Kimmich, Goretzka (73. De Ligt) - Sané (81. Tel), Müller (81. Choupo-Moting), Musiala - Kane. Trenér: Tuchel.

Paris St. Germain – San Sebastian 2:0 (0:0)
Branky: 58. Mbappé, 70. Barcola. Rozhodčí: Guida – Carbone, Peretti – Valeri (video, všichni It.). ŽK: Le Normand, Traoré (oba San Sebastian). Diváci: 46.435.

Paris St. Germain: Donnarumma - Hakimí, Marquinhos, Pereira (72. Hernández), Beraldo - Zaire-Emery - Fabián Ruiz, Vitinha - Dembélé (83. Kolo Muani), Mbappé, Barcola (72. Asensio). Trenér: Luis Enrique.
San Sebastian: Remiro - Traoré, Zubeldia, Le Normand (78. Pacheco), Galán (88. Aramburu) - Zubimendi - Merino, Méndez (79. Turrientes) - Kubo, Barrenetxea (66. Zacharjan) - André Silva (79. Sadiq).Trenér: Alguacil.