Poslední tři kola jsem měl křeč, ale lidi mě hnali, řekl Mikyska po životním výsledku na mistrovství světa

Biatlonista Tomáš Mikyska se blýskl na domácím mistrovství světa desátým místem. Kvůli vážnému zranění kolena ze srpna přitom mohl na šampionátu chybět.

Od zpravodaje z místa Nové Město na Moravě Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Mikyska během závodu

Tomáš Mikyska si dojel pro životní výsledek na mistrovství světa | Foto: Zuzana Jarolímková | Zdroj: iROZHLAS.cz

Biatlonista Tomáš Mikyska zajel na mistrovství světa v Novém Městě na Moravě zatím nejlepší výsledek mužské reprezentace. Ve vytrvalostním závodě skončil na desátém místě. 

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si Tomáše Mikysku po vytrvalostním závodě

Říká se, že je škoda každé rány, která padne vedle. Když je to ale ta poslední, mrzí to dvojnásob.

„Určitě. Když jsem se dozvěděl, že jsem mohl jet o malé pódium, tak to určitě zamrzí. Ale zase říkám, že to taky mohlo dopadnout za tři, protože jsem byl fakt nervózní na tu poslední položku, takže já jsem rád,“ řekl Mikyska Radiožurnálu Sport po vytrvalostním závodě.

A ono to dokonce mohlo vypadat úplně jinak. Mikyska si v létě utrhl přední zkřížený vaz a musel na operaci kolena. Tehdy prý věřil, že domácí mistrovství světa stihne.

„Jo, já jsem si říkal, že určitě do té doby budu ready, ale spíš jsem si nebyl jistý, jestli se nominuju na mistrovství světa. Jinak se zraněním jsem si takovou starost nedělal,“ přiznal.

Možná že starostlivější byli zkušenější kolegové. „Normální člověk by s tímhle zraněním ještě rehabilitoval, dával se dohromady. Ale je super, že na to mistrovství se dokázal připravit, protože je vidět, že náš tým ho potřebuje,“ ocenil Mikyskovo umístění Michal Krčmář.

Samotný Tomáš v cíli poznamenal, že ho během závodu nakonec bolela spíš zdravá noha. „Na trati jsem ve třetím kole začal cítit tu zdravou nohu. Měl jsem křeč v lýtku poslední tři kola, takže to nebylo úplně dobré, ale lidi mě hnali, což bylo super,“ pochvaloval si Mikyska po svém životním výsledku.

Jan Kodet Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme