Cool magazín

Zábavný cool magazín

Type to search

V Číně je bytovka, kde žije 20 000 lidí. Nemusí ji ani opouštět, protože tam mají vše, co k životu potřebují

Dokážete si představit život, ve kterém byste se nemuseli stěhovat ze svého domu, protože byste měli vše, co potřebujete, na jednom místě? I když to pro mnoho lidí může znít jako peklo, přesně takový životní styl si představují obyvatelé obchodní čtvrti v čínském Chang-čou. Jak uvádí Unilad, ve skutečnosti zde stojí bytový dům, kde žije nejméně 20 tisíc lidí, kteří mají k dispozici všechny služby potřebné k pohodlnému životu.

Obrovský bytový dům se nachází v komplexu známém jako Regent International.

Tato kolosální budova je vysoká přibližně 200 metrů a svým obyvatelům nabízí více než 260 000 metrů čtverečních plochy, což z ní činí jeden z největších bytových domů v celé Číně. Komplex pojme až 30 tisíc lidí, v současné době je však zaplněn asi ze dvou třetin.

Zajímavostí také je, že celou budovu navrhl jeden člověk. Je jím Alicia Loo, hlavní designérka druhého sedmihvězdičkového hotelu na světě s názvem Singapore Sands Hotel. Ačkoli měl být původně luxusním šestihvězdičkovým hotelem, změnil se v komplex, který se může pochlubit tisíci byty pro obyvatele.

Proč ale obyvatelé nemusí odejít? Důvodem je to, že v tomto komplexu se nacházejí všechny služby, které by mohli k životu potřebovat. Proto doslova není třeba vycházet ven. Jediné, co však budova nemůže obyvatelům poskytnout, je procházka na čerstvém vzduchu.

Autor: Stanislav M., Zdroj: Unilad, Titulní obrázek: Pexels.com/Jan Van Bizar