OBRAZEM: Litvínov uspořádal ceremonii na počest klubových legend

Foto: Jana Mensatorová, hcverva.cz

Během 37. kola s Kladnem proběhl na Zimním stadionu Ivana Hlinky ceremoniál, při kterém klub uctil klubové legendy, které v Litvínově odehrály 10 a více sezon. Akce navázala na oslavy 65 let klubu v nejvyšší soutěži.

Litvínov je jedním ze dvou celků, který z nejvyšší české, resp. československé, soutěže od postupu nikdy nespadl. Dlouhé snažení Severočechů o postup mezi československou elitu nastal v sezoně 1958/1959, ve které černožlutý celek pod taktovkou legendárního Miroslava Kluce vybojoval postup. 

Za 65 let v nejvyšší soutěži měl Litvínov 48 hráčů, kteří za klub odehráli 10 a více sezon, včetně dvou aktivních forvardů (Ondřeje Jurčíka a Lukáše Válka) a dvou členů současného realizačního týmu (asistenta trenéra Roberta Reichela a trenéra brankářů Zdeňka Orcta).

Během patnáctiminutového ceremoniálu byl každý z hráčů oceněn skleněným pukem se svým jménem a počtem odehraných sezon a dárkovou taškou. Po ceremoniálu následovala společná fotografie, po které čestnou buly vhodil legendární 91letý Vladimír Kýhos nejstarší, první kapitán chemiků v nejvyšší soutěži.

Následovalo posezení v klubových prostorách, kde všechny legendy přihlížely tříbodovému vítězství nad Rytíři a vzpomínaly na společné zážitky spojené s klubem. „Byl to dobrý nápad. Rád jsem zase viděl kluky, se kterými jsme spolu hráli. Poseděli jsme spolu, bylo to fajn,“ říkal Vojtěch Kubinčák, který po výhře chemiků zazvonil na zvon vítězství. Po skončení utkání si pánové, kteří tvořili historii litvínovského hokeje, ještě společně poseděli v klubových VIP prostorech v přátelské atmosféře. 

„Litvínovský hokej je dlouhodobý úkaz a tak trochu zázrak.“

„Litvínovský hokej je dlouhodobý úkaz a tak trochu zázrak. Téměř všichni obyvatelé města by se vešli do O2 Areny a my tu hrajeme hokej tolik let na té nejvyšší úrovni. sem rád, že spousta kluků je v takové fyzické kondici, že zvládli na akci přijít, a je třeba poděkovat vedení, že si na tolik hráčů vzpomnělo a tímto způsobem je ocenilo,“ říkal po akci bývalý hráč, trenér a generální manažer Jan Vopat nejstarší. „Bylo to opravdu úžasné! Musím uznat, že klubu se tato akce opravdu povedla. Krásný ceremoniál i podarování, které jsme dostali. Klobouk dolů a veliké díky,“ dodával pan Josef Beránek starší.

„Užijte si hokejové MS s Tipsportem! Stačí jen začít, získat 500 Kč zdarma a hrát soutěže o ceny za 33 milionů!“

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz