Česká epizoda mladému slovenskému brankáři nevyšla. Po Hradci a Živanicích čeká na Čermáka 2. liga v Bratislavě

Česká epizoda mladému slovenskému brankáři nevyšla. Po Hradci a Živanicích čeká na Čermáka 2. liga v Bratislavě

Třetiligový celek TJ Sokol Živanice, jehož trénuje expardubický Jiří Krejčí, nabral v posledních týdnech formu a poradil si jak s Vysokým Mýtem (4:0), tak s Chlumcem nad Cidlinou (2:1) i Čáslaví (3:2). V odvetné části této sezony by tak klidně mohl v ČFL skupině B vylepšit současnou dvanáctou pozici.

Jisté je, že už u toho nebude třetí brankář mužstva Dominik Čermák, který se mezi třemi tyčemi Živanic na podzim střídal se Simonem Zímou a Luďkem Frydrychem a odchytal pouhé tři duely, respektive 225 minut čistého času.

Devatenáctiletý slovenský gólman, jenž má za sebou i štaci v juniorce Hradce Králové, se vrací zpět do rodné země, kde už předtím působil v Senici. Právě tam se dočkal i svého dosud jediného prvoligového startu, když v dubnu 2022 odchytal duel proti Liptovskému Mikuláši.

Studenec po boku Sparty a Plzně. Malý klub z podhůří Krkonoš nabíral formu ve Španělsku, v cizině byl už potřetí

Byť tentokráte nejde o elitní soutěž, i tak si polepší, neboť mění třetí českou ligu za druhou slovenskou, kde se ho ujal Slovan Bratislava B, jemuž patří po podzimu třináctá pozice.

Rezervu slavné slovenské značky vede Vladimír Gála, s tím, že trenérem brankářů je Miroslav Hrdina. Čermák by měl bojovat o své místo s Andrejem Mikolášem a René Žákechem, s tím, že první zápas v novém trikotu ho může čekat již 17. února proti maďarskému Györu.

Třetiligový lídr má další posilu. Velvary dají šanci útočníku Kolaříkovi, který prošel akademií Dynama Drážďany