Dnes Úterý - polojasno 21°C
Zítra Středa - oblacno 24°C
Úterý 4. 6. 2024
Svátek má Dalibor
Pražské drby
Co se v Praze povídá aneb Tak trochu jiný pražský bulvár
Nabídka pro inzerenty
Inzerujte na serveru www.prazskypatriot.cz za zvýhodněné ceny.
Pražský životVycházky

Výsledky ankety Kavčí hory jsou známy, radnice zve na procházku

21. 2. 2024
Na otázku, co by si obyvatelé Prahy 4 přáli v přírodním pásu na Kavčích horách, odpověděla anketa, uspořádaná radnicí. Nejvíce poptávané je rozšíření herních aktivit pro děti předškolního i školního věku, vznik místa pro pikniky a grilování s odpovídajícím zázemím a umístění cvičebních a posilovacích prvků různé náročnosti. Současně by měl být zachován relativně klidný charakter území a přírodní ráz skalních partií.

„Rád bych všem respondentům poděkoval za účast v anketě a současně upozornil na možnost zúčastnit se exkurze řešeným územím pod vedením pana docenta Matouše Jebavého z Katedry zahradní a krajinné architektury ČZU," zve veřejnost místostarosta pro území rozvoj a výstavbu Patrik Opa (ODS).

Procházka se uskuteční ve středu 21. února od 8 hodin dopoledne. Sraz je poblíž Rezidence Kavčí hory za parkem Na Pankráci. Přesné označení místa (start x cíl) ukazují červené šipky v připojeném plánku.

plan-prochazky  

„Děkujeme za všechny podněty získané v rámci ankety. Osobní kontakt s uživateli veřejných prostranství je nicméně nenahraditelný, proto budeme opravdu rádi, pokud se ke mně a mým studentům připojíte a obohatíte úvodní seznámení s řešeným územím o své zkušenosti," zve zájemce o tuto lokalitu docent Jebavý.

 


Autor: Alo

Reuse den v Záběhlicích

Dnes ve 13:42

Re-use den před OC Cíl v sobotu 8. června. Swap věcí, oblečení, knih a dalšího začne v 11 hodin.

Starosta Martin Valovič zve sousedy z Prahy 10 na pivo do Waldesky

Dnes ve 13:01

Akce Na pivo starostou se bude konat v úterý 11. června od 18 hodin ve vršovické restauraci Waldeska. „Přijďte si užít příjemný večer, poznat své sousedy a přispět k dalšímu rozvoji naší komunity. K dispozici bude drobné občerstvení, dobře vychlazené pivo i nealkoholické nápoje,“ zve k setkání...

30 let v pohybu Prahy 14

Dnes v 10:09

Akce Prahy 14 se koná v sobotu 8. června v 17 hodin. Těšit se můžete na lidský řetěz třicátníků, vyhlášení výsledků olympiády v mateřských školách i brazilské tanečníky

Jak na dokumenty v digitální podobě III

Dnes v 08:53

Praha 15 ve spolupráci s CSOP zve na cyklus přednášek Jak na dokumenty v digitální podobě III. Vždy od 14 do 16 hodin.

Rodinný den Prahy 7

Dnes v 08:05

Praha 7 a Výstaviště zvou po roce nejen obyvatele Sedmičky na Rodinný den Prahy 7, odpoledne s programem pro děti i dospělé.

Mikroklima 2024 v parku Přátelství

Včera v 10:33

Praha 9 oslaví Světový den životního prostředí na tradiční akci Mikroklima ve čtvrtek 6. června od 9 do 18 hodin v parku Přátelství na Proseku.

Hudebně-divadelní piknik v Praze 4: Festival Habrovka

Včera v 09:56

Festival bloumající veřejnosti Habrovka se bude konat 7. a 8. června v zahradě kostela sv. Františka z Assisi v Praze 4 – Krči. Dvoudenní program nabízí nejen řadu lahůdek z oblasti hudby a divadla, ale i výstavu nebo workshop pro děti.

Divadlo barevných stínů v Galerii 1

Včera v 08:43

Dvě desítky obrazů a soch z barevných PET lahví i obrazové náramky jsou do konce června k vidění v Galerii 1. Výstavu Milana Jiříka s názvem Divadlo barevných stínů v úterý 28. května zahájila slavnostní vernisáž.

Komentované vycházky Dolními Měcholupy

Včera v 07:57

Pokud vás zajímá, jak bude vypadat vysokorychlostní trať v Dolních Měcholupech, dozvíte se na komentovaných procházkách s inženýry, architekty a urbanisty 19. a 27. června.

Veletrh neziskových organizací Prahy 1

2. června 2024 ve 20:42

Rok 2024 je rokem dobrovolnictví. Přijďte 10. června na první ročník obnoveného veletrhu, který v roce 1996 zahajoval prezident Václav Havel.

Další články
Nahoru