Připojte se

Karel Gott a jeho muzeum se otevře letos. Ivana Gottová prozradila detaily

Karel Gott - Zdroj: Depositphotos

Celebrity

Karel Gott a jeho muzeum se otevře letos. Ivana Gottová prozradila detaily

Slavná vila Bertramka, kterou si tak zamiloval Karel Gott s rodinou, se postupně změní na zpěvákovo muzeum. Místo bude otevřené všem fanouškům zlatého slavíka, vdova Ivana Gottová se rozhodla přestěhovat do modernějšího domu.

Karel Gott žil na Bertramce, která se nachází v Praze na Smíchově, od roku 1974. Pohodlná prvorepubliková vila skýtala rodině útočiště až doteď. Nyní se pod vedením Ivany Gottové změní na muzeum, jak jsme psali zde, které se bude jmenovat Villa Gott. „Rozhodla jsem se spolu se svými dcerami, že u příležitosti Karlových nedožitých pětaosmdesátých narozenin a pátého výročí jeho odchodu zpřístupníme náš dům v ulici Nad Bertramkou. Uvidíte naši milovanou vilu autenticky tak, jak v ní můj muž žil v letech 1974-2019, tedy více než polovinu života. Vím, že by ho těšilo, že se náš rodinný dům otevře veřejnosti,“ řekla k plánům v minulosti Ivana Gottová.

Na přestavbě by se už mělo začít. Své brány by muzeum Karla Gotta mělo otevřít ve druhé polovině tohoto roku. „Snad se vám rok 2024 rozběhl šťastně a v lásce. Já se mám stále pracovně a ač o mně moc z mé vlastní iniciativy neslyšíte,  pilně shromažďuji s týmem a pomocníky materiály a připravujeme potřebné podklady pro Villa Gott,“ napsala Ivana Gottová na sociální síť.

Příznivci Karla Gotta mohou do muzea přispět i svým artefaktem ze rodinného archivu. Může jít o fotografie, pohledy, nahrávky či jiné upomínkové předměty. Ty se potom přeberou a vyberou ty nejzajímavější, které budou v muzeu Karla Gotta trvale vystaveny. „Prosím, máme zájem především o snímky z 20. století, ideálně z 60., 70., 80. popř. 90. let. Každá vaše fotografie přidá další kus do mozaiky jeho odkazu,“ upřesňuje Ivana Gottová.

Šéfredaktor ve Webmint Media House a korektor na CNN Prima News, je osobností, která se v médiích pohybuje s vášní a závazkem vůči kvalitě. Jeho láska k českému jazyku a zájem o aktuální dění ve světě a kultuře jsou klíčové pro jeho práci a postavení v mediálním průmyslu.

1 Komentář

1 Comment

  1. Pingback: Muzeum Karla Gotta letos nebude! Ivana Gottová ale prozdradila jedno velké překvapení - Předminutou.cz

Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další články ze sekce Celebrity

Co je trendy?

Připojte se k nám

Kurzy měn dle aktuálního kurzu ČNB.
Zdroj dat: Kurzyakcie.cz
Nahoru