Jarní koncertní sezonu zahájí operní a operetní múza

0
232
Festivalový orchestr Petra Macka v mosteckém divadle (Foto: město Most)

Již třiatřicátou jarní sezonu Festivalového orchestru Petra Macka zahájí Jarní setkání s operní a operetní múzou. V rámci Hudebního mosteckého pondělku rozezní divadlo jak jinak než v pondělí 11. března.

Během koncertu zazní skladby velikánů klasické hudby: J. Strausse, F. Lehára, W. A. Mozarta, E. Kálmána, B. Smetany, R. Frimla a A. Dvořáka. Představí se sólisté pražského Národního divadla – basbarytonista Lukáš Bařák (bassbarytonista), mezzosopranistka Arnheiður Bařák Eiríksdóttir a sólistka hudebních divadel sopranistka Miriam Čížková. Doprovázet je bude Festivalový orchestr Petra Macka, taktovku bude v rukou držet dirigent Martin Peschík.
Koncert začne v 19 hodin a konat se bude v Městském divadle Most pod záštitou primátora Marka Hrvola a také v rámci Roku české hudby.
Rok 2024 je Rokem české hudby, neboť si v něm připomínáme několik významných výročí spojených s našimi hudebními velikány. Uplyne 200 let od narození Bedřicha Smetany (2. března), Smetana ale není jediný jubilant, na roky zakončené čtyřkou připadají výročí: Antonína Dvořáka (1841–1904), Leoše Janáčka (1854–1928), půlkulatiny Bohuslava Martinů (1890–1959), Josefa Suka (1874–1935) a řady dalších. První Rok české hudby se slavil v roce 1924 u příležitosti stého výročí Smetanova narození.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your name here
Please enter your comment!