InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Beseda s cestovatelem

    Čtvrtek 16.5 16:30 - Jihočeská vědecká knihovna - pobočka Suché Vrbné Železničářská 12, České Budějovice

  • Kultura Na Kanále

    Čtvrtek 16.5 17:00 - Vodácké centrum České Vrbné

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Lidé ze Strakonicka musí o víkendu s bolavými zuby na Prachaticko nebo do Budějovic

Ilustrační foto.

Ilustrační foto.

STRAKONICKO/ PRACHATICKO - Kvůli personální krizi požádali zubní lékaři z Prachaticka kolegy ze Strakonicka, aby spojili síly při víkendových pohotovostních službách. Na Prachaticku totiž v současné době ordinuje jen 17 zubařů, na Strakonicku 22. Pro pacienty to ale znamená, že o některých víkendech budou muset dojíždět s bolavým zubem dál, než byli zvyklí.

Ještě v prosinci loňského roku a letos v lednu byly víkendové zubní pohotovosti na Prachaticku a Strakonicku rozděleny. Lidé z Prachaticka s bolavými zuby tak vyhledávali pomoc ve svém okrese, pacienti ze Strakonicka zase ve svém. Od února je to ale jinak. Zubní pohotovost pro Prachatice, Vimperk a Strakonice se spojila a pacienti si tak budou must zvyknout na to, že o některých víkend budou muset dojíždět za ošetřením ze Strakonicka na Prachaticko a opačně.

„Důvod je ten, že prachatičtí lékaři jsou na tom personálně tak nedobře, že požádali kolegy ze Strakonic, aby se s nimi spojili, čímž by se jim měla situace trochu zlepšit," vysvětlila mluvčí České stomatologické komory za Jihočeský kraj Milada Hálková s tím, že na Prachaticku v současné době ordinuje jen 17 stomatologů, na Strakonicku 22 a víkendovou pohotovost slouží všichni.

V únoru tak ale pohotovost na Strakonicku fungovala jen o víkendu 10. a 11. ledna v Blatné, zbylé soboty a neděle musí obyvatelé Strakonicka dojíždět za stomatology na Prachaticko. „Je to méně přehledné, na Strakonicku slouží jeden lékař celý víkend, na Prachaticku se střídají dva, ale jiné řešení není. Teď se ve službách tedy třeba vyskytují prachatičtí stomatologové vícekrát, ale služby jsou už rozepsané na celý rok a v průměru mají prachatičtí lékaři dva dny pohotovostní služby za rok a strakoničtí tři," podotkla Milada Hálková.

O nadcházejícím víkendu slouží pohotovost pro Prachaticko, Vimpersko a Strakonicko v sobotu 17. února Martin Gála na adrese U Zástávky 322 v Prachaticích, v neděli 18. února ho vystřídá zubní lékařka Petra Blašková v ordinaci na adrese V Kasárnách 669, Volary. Pacienti z celého Jihočeského kraje mohou současně využít služby nové metropolitní zubní pohotovosti v Českých Budějovicích. Najdou ji v Lidické ulici 439/78 a v sobotu a neděli funguje od 8 do 20 hodin.

 

 

Diskuse k článku - 10 příspěvků
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
  • Tak jest 

    Reagovat

     

    "průměru mají prachatičtí lékaři dva dny pohotovostní služby za rok a strakoničtí tři,"
    To je opravdu pro jednotlivého lékaře nepřekonatelný interval pohotovostních služeb. Co by za to zaměstnanci v jiných oborech dali, mít pohotovost jen dvakrát, třikrát ročně a při ní pracovat.

    Vloženo 16.2.2024 12:33:35

  • Pavlína 

    Reagovat

     

    Není to pravda! Náš Pan Hejtman zajistil dostatek lékařů pro všechny své lidičky! Nikoho nenechal na holičkách!! Tak proč mu zde pořád takto nevěříte? Myslí to s námi dobře, se všemi! Nikde jinde takového pracovitého Pana Hejtmana nemají, navíc je lékař, tak ví co je dobré a co ne, to ví i malé dítě.

    Vloženo 16.2.2024 12:00:28

    • Hahaha 

      Reagovat

       

      To se vám to plácá, když máte falešný zuby a nemusíte nikam dojíždět.

      Vloženo 16.2.2024 12:40:38

      • Paměť národa 

        Reagovat

         

        Ono to vypadá, že má falešnou i vagínu.

        Vloženo 16.2.2024 13:38:54

    • tak 

      Reagovat

       

      ať ta Vaše ikona pošle nějakého zubaře do Tábora, nikde neberou a to i přesto, že mnohdy čekárny zejí prázdnotou ... :-(

      Vloženo 16.2.2024 13:00:53

    • bosorka 

      Reagovat

       

      Pavlíno, vy filuto. Že vy to myslíte ironicky :-))

      Vloženo 18.2.2024 08:34:40

  • P 

    Reagovat

     

    A co na to pan doktor - náš hejtman se svým parníkem

    Vloženo 16.2.2024 11:28:10

  • Paměť národa 

    Reagovat

     

    Případ klasického chlíva českého zdravotnictví. Jedinou radu pro zdravý chrup, kterou všem může doporučit Fijalka je, nejezte inflaci podléhající Nutellu a to ani tu z mého nákupu v Německu.

    Vloženo 16.2.2024 11:16:52

    •  

      Reagovat

       

      Ten chlív jak píšete, se tu bohužel buduje dlouho, není pouze dva roky, i když tato vláda dělá nepopulární kroky, které se i mi nelíbí.
      Nebo máte pocit, že nedostatek vzdělaných zubařů, pediatrů v důchodovém věku, obvoďáků běžně okolo 65 a 70 let, je chyba pouze této vlády, myslím že ne.
      Naše zdravotnictví je na tom špatně a bohužel dlouhodobě. Lidé místo svého obvoďáka, jdou raději na pohotovost, jelikož se nemusí objednat, zaplatí 90 Kč a oni je vlastně ošetřit musí, v lepším případě si zavolají RZ, to je zadáčo. A jsou případy, kdy bolest, nemoc se dostaví “z ničeho nic”, ale těch je v tom množství podstatně méně a ano pro tyto případy jsou pohotovosti - a přesčasy lékařů. CCa asi 4 roky nazpět jsem byla nucena využít pohotovosti v nemocnici v Táboře - před tím v týdnu u svého OL, bohužel horečka neklesala, ale stoupala, když jsem tam přišla bylo tam 40 lidí, to jak závažné nemoci, probléma měli si netroufnu soudit, ale když jsem přišla po hodně dlouhé době na řadu ( nakonec mě hospitalizovali), tak doktor byl trochu nepříjemný řekl - 10 lidí před vámi úplně zbytečně. To je bohužel druhý úhel pohledu.

      Vloženo 17.2.2024 09:32:24

  • Jarda 

    Reagovat

     

    Co tím chcete do pr..., říct? Aby měli doktoři víc volných víkendu a nemuseli náhodou udělat ctyry služby za rok tak my máme kmitat z Blatný do Volar? Za to byste ještě chtěli víc prachu ne?

    Vloženo 16.2.2024 10:35:56

 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace