Hlavní obsah

Debakl Slovanu, v hlavní roli Weissové. Vyhrál u mě otcovský cit, litoval trenér

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kdepak, tohle nemohla být jen žlutá karta. Rozhodčí ji po přezkoumání záběrů na videu zrušil a Vladimíru Weissovi ukázal červenou. „Beru to na sebe, vůbec jsem neměl Vlada na plac posílat,“ hlesl Vladimír Weiss starší, trenér fotbalového Slovanu Bratislava. Zkrat Weisse juniora orámoval čtvrteční večer hrůzy: slovenští šampioni jsou po výprasku 1:4 v aréně Sturmu Graz kousek od vyřazení z Konferenční ligy.

Foto: Profimedia/ IMAGO

Vladimír Weiss starší, trenér Slovanu Bratislava, má po debaklu v prvním jarním zápase Konferenční ligy starosti.

Článek

Na hřišti byl sotva deset minut, když se sklouzl po trávníku a jeho pravačka srazila rozběhnutého protihráče k zemi. Polehčující okolnost pro Weisse mladšího neexistovala, těžko mohl zasáhnout míč. „Ta šmýkačka byla zbytečná,“ řekl trenér o osudovém skluzu.

Ostřílený záložník se sedmičkou na zádech měl být žolíkem, který pomůže Slovanu vylepšit dojem v bídně rozehraném zápase, jenže to bylo přesně naopak. Když nad hlavou sudího spatřil červenou kartu, pomalu si z dlaní sundal rukavice a odkráčel za postranní čáru. Sturm v přesilovce přidal ještě jeden gól a postup do osmifinále Konferenční ligy může týmu brankáře Vítězslava Jaroše sebrat už jen nečekaný kolaps.

„Můj otcovský cit převládl nad zdravým trenérským rozumem,“ poznamenal Weiss starší. „Chtěl jsem dát Vlada na hřiště navzdory tomu, že není stoprocentně fit. Hrál pod léky a injekcemi.“

Od 34letého špílmachra, jenž se zastavil i v Manchesteru City či Glasgow Rangers, se očekávají rozdílové kousky, jenže často dojíždí na nedisciplinovanost. Jeho karetní sbírka je v této pohárové sezoně hodně pestrá: k pěti žlutým ve čtvrtek přidal první červenou.

Otec Weiss syna nekritizoval, mluvil jen o sobě: „Nevhodným střídáním jsme přišli o šanci na lepší výsledek. Moje chyba.“

Nejen v Bratislavě se mluví o tom, že si Slovan na problémy zadělal dávno před zápasem. Trenér chtěl posily, jenže se neshodl s vedením. Výsledek? V zimě přišli jen dva borci na hostování, přičemž jeden se brzy zranil. V kombinaci s několika dalšími marody měl Weiss starší ve Štýrském Hradci pouze pět náhradníků do pole včetně nedoléčeného syna. Jak to dopadlo, už víte.

„Doma musíme zahrát úplně jinak a pokusit se o zázrak,“ zavelel kapitán Juraj Kucka. Zázrak? Nic jiného už Slovanu asi nepomůže.

Reklama