Hlavní obsah

Selanka s alkoholem a marihuanou se změnila v boj o život. Za útok nožem podmínka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Koštování alkoholu a marihuany se loni v březnu v jednom z brněnských bytů změnilo v drama. Z neznámých důvodů, zřejmě zaviněných zmíněnou kombinací návykových látek, popadl Michal Štěrba nůž a začal s ním šermovat proti svému známému. Za pokus loupeže si dohodl se státním zástupcem podmíněný trest, který v pátek posvětil brněnský krajský soud.

Foto: Petr Kozelka, Novinky

Michal Štěrba si dohodl podmíněný trest.

Článek

Podle informací Novinek šlo podle všeho původně o bezproblémové setkání zákazníka s dealerem. V průběhu klidného večera však třiatřicetiletý Štěrba vzal kuchyňský nůž s čepelí dlouhou osmnáct centimetrů a pokusil se o rok staršího známého bodnout do hrudníku či hlavy.

Napadený ale prokázal nečekanou obratnost, ránu se mu rukou podařilo vykrýt, obratem ale čelil dalšímu ataku, který už odnesl řeznou ránou. Útočník poté nechal nůž být a do známého se pustil pěstmi, aby nakonec celý útok zakončil ranou půllitrem do hlavy napadeného. Po činu zmizel a s ním i mobilní telefon poškozeného.

Státní zástupce Robert Hanuš nakonec čin kvalifikoval jako pokus o loupež se sazbou pět až dvanáct let. S obžalovaným ale nakonec uzavřel dohodu znějící na tři roky vězení s podmíněným odkladem na pět let. Muž musí současně svému známému uhradit způsobenou škodu.

Budu to poslední, co spatříš, hrozil mladík dívce z Klatovska. Musí na léčení

Krimi

„Mrzí mě to a bohužel prostě, no,“ okomentoval své jednání před senátem brněnského krajského soudu v čele s Romanem Kafkou sám obžalovaný. Soud pak dohodu schválil, ačkoli naznačil, že vzhledem ke způsobu útoku mohlo jít i o závažnější čin.

„Kvalifikace skutku se jeví být relativně mírná. Při dokazování provedeného činu ale nebyl dovozen úmysl obžalovaného usmrtit poškozeného. V dané fázi řízení už to soud zpochybňovat nebude,“ konstatoval Kafka.

Pikantní je, že trest zřejmě nemine ani napadeného muže. Před brněnským městským soudem bude vysvětlovat své drogové obchodní transakce.

Za vydírání školačky nahými fotkami mu hrozilo 12 let. Dostal podmínku a oběti zaplatí 150 tisíc

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám