Pořadatelé neměli moc prostoru, mohli si totiž vybrat pouze zda týmy, protože dvě místa nad osmnáct sestav WorldTour mají automaticky zajištěny sestavy Israel-Premier Tech a Lotto Dstny. Izraelský tým přitom loni na Vueltě nestartoval, ale letos se chce zúčastnit všech třítýdenních podniků. Lotto, stejně jako loni, vynechá Giro d'Italia. 

WhatsApp Image 2024-02-06 at 12.36.23.jpeg

Karel Vacek

V loňské sezoně si pořadatelé pozvali Lotto Dstny (automaticky), Burgos-BH, Caja Rural-Seguros RGA a francouzský TotalEnergies. Letos to kompletně změnili a na Vueltu přijedou Kern Pharma a Euskaltel-Euskadi. Pro Kern Pharma je to teprve druhá účast na Vueltě v historii týmu, v roce 2022 v jejich dresu startoval také český cyklista Vojtěch Řepa. Euskaltel bude startovat potřetí (pokud nepočítáme původní sestavu Euskaltel, na kterou však současný celek nenavazuje přímo).

Pro českou silniční cyklistiku to znamená, že na startu uvidíme maximálně jezdce z WorldTeamů. Zatím se mluví o účasti Mathiase Vacka (Lidl-Trek), pro kterého by to byl debut na třítýdenním závodě. Závodní program Pavla Bittnera (DSM-Firmenich PostNL), Jana Hirta a Josefa Černého (oba Soudal Quick-Step) v tomto pozdním období sezóny ještě není jasný. 

Loni se v dresu Caja Rural Vuelty zúčastnil Michal Schlegel, který vyhrál ocenění pro nejaktivnějšího závodníka v 19. etapě, a také Jan Hirt.  

Týmy na startu Vuelty 2024:

GGcpcVrXYAABVmh.jpeg