Maggie Smith se ani dnes nebojí modelingu. Herečka z Harryho Pottera se stala tváří módní kolekce

od Šárka Cvrkalová
< 1 minuta čtení
Maggie Smith
Zdroj: Profimedia

Většina z nás ji zná jako profesorku Minervu McGonagallovou z Harryho Pottera. Maggie Smith si ale zahrála v mnoha filmech a dodnes se profesi herečky věnuje. I ve svých 89 letech je plná elánu. Už dlouhé roky vypadá stále stejně a ani nyní se nebojí modelingu.

Většina lidí by si myslela, že jako tvář pro propagaci svých produktů si módní značky vyberou spíše mladé lidi. Jenomže oblečení nosíme všichni a modely je často třeba představit i na starších osobách. A loni v říjnu v nové kampani zazářila právě Smith.

Tvář nové kolekce

Maggie Smith je sice především herečka, jako mladá byla ale také považována za velmi krásnou a sympatickou ženu. A ačkoli jsou na ní přibývající roky vidět, stále vypadá na svůj věk skvěle.

Očividně se tak i cítí, a proto nabídku nafotit novou jarní/letní kolekci pro módní firmu neodmítla. Na snímcích se ukázala v šatech, kabátech, představila také několik kabelek.

Na jedné z fotografií pózuje s hnědým kabátem a ikonickou taškou, na další potom na barevném gauči představuje černobílé šaty. Kreativní ředitel kampaně Jonathan Anderson prohlásil, že je na výsledky velmi hrdý.

Překonává překážky

Maggie Smith se stále snaží angažovat v showbyznysu a dává fanouškům najevo, že má stále dostatek energie. V minulosti prošla několika zákeřnými nemocemi, přesto ale vždy bojovala a nyní je v dobré kondici.

V roce 1988 jí byla diagnostikována Graves-Basedowova nemoc, což je autoimunitní onemocnění štítné žlázy. V roce 2007 jí byla diagnostikována rakovina prsu. Z té se jí podařilo vyléčit. V současné době je Smith stále herecky aktivní a snaží se fungovat, jak jen jí to zdraví dovolí.

Zdroj: Brittanica, GMA, The List, Mirror

Autor: Šárka Cvrkalová


Sdílet článek:Share on facebook
Facebook

Související články