Litvínov po třech porážkách zabral, vyhrál v Mladé Boleslavi 3:2

foto Utkání 45. kola hokejové extraligy: BK Mladá Boleslav - HC Verva Litvínov, 16. února 2024, Mladá Boleslav. Třetí gól. Zleva Andrej Kudrna z Litvínova a brankář Jan Růžička z Mladé Boleslavi.

Mladá Boleslav - Hokejisté Litvínova zvítězili v utkání 45. kola extraligy na ledě předposlední Mladé Boleslavi 3:2. Severočeši zabrali po třech porážkách za sebou a dotáhli se bodově na čtvrtý Liberec. Vítězný gól vstřelil útočník Andrej Kudrna, jenž ve 38. minutě zvyšoval na 3:1. Domácí po sérii tří výher vyšli podruhé za sebou naprázdno, na poslední Kladno mají po výhře Rytířů v Brně náskok deseti bodů.

Do vedení šli hosté, kteří krátce po uplynutí poloviny úvodního dějství dostali k dispozici dlouhou dvojnásobnou přesilovku. Už po chvilce ji dokázal využít po přesné Jaksově přihrávce Kirk.

Za tři minuty už to bylo 2:0 pro Litvínov, když David Kaše našel ve slotu volného bratra Ondřeje a ten dělovkou propálil podruhé gólmana Růžičku. Mladá Boleslav se dočkala snížení ještě před přestávkou, když první přesilovku domácích využil střelou od modré čáry Pyrochta.

Středočeši se snažili během druhé třetiny smazat jednogólové manko, byli to ale oni, kdo v závěru prostřední části inkasoval, když puk za Růžičkova záda usměrnil Kudrna. Do přestávky pak ještě diváky pobavila pěstní výměna názorů mezi Pitulem a Zilem.

Obraz hry ve třetí třetině byl stejný jako v té druhé. Mladoboleslavští usilovali o snížení, zatímco Litvínov pozorně bránil dvoubrankový náskok. Ten vydržel i po dvacetisekundovém oslabení ve třech a následně až do 58. minuty. V ní se dostali Bruslaři na kontakt po dorážce Romana. Vyrovnat už ale domácí nedokázali ani při hře bez brankáře.

Hlasy trenérů po utkání:

Václav Pletka (Mladá Boleslav): "Zápas hodně ovlivnila naše nedisciplinovanost, když jsme byli hodně vylučovaní a nabídli jsme soupeři dvojnásobnou přesilovku, kterou proměnil. Ve druhé třetině jsme měli sice pasáže, kdy jsme soupeře zatlačili, ale nepřišla střela do brány. Musíme se víc tlačit před branku a dávat ošklivé góly. A hlavně být disciplinovaní, protože soupeř má skvělé hráče na přesilovku a my mu šance v podstatě nabízíme."

Karel Mlejnek (Litvínov): "Za vítězství jsme extrémně rádi, protože nejsme po celou sezonu zrovna venkovním týmem. Troufám si říct, že jsme zápas kontrolovali. Neříkám, že jsme v něm byli lepší. Velmi nás mrzí závěr utkání, kde jsme situaci, která předcházela gólu na 2:3 nesehráli takticky dobře."

BK Mladá Boleslav - HC Verva Litvínov 2:3 (1:2, 0:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 18. Pyrochta (Lantoši), 58. O. Roman (Lantoši, Pyrochta) - 12. Kirk (Jaks), 15. O. Kaše (D. Kaše, Czuczman), 38. A. Kudrna (Demel, Czuczman). Rozhodčí: Šír, Úlehla - Frodl, Špůr. Vyloučení: 6:6, navíc Pitule - Zile oba 5 min. Využití: 1:1. Diváci: 3011.

Sestavy:

Mladá Boleslav: J. Růžička - Bernad, Pyrochta, F. Pavlík, Jánošík, Lintuniemi, Gewiese, A. Čech - Lantoši, O. Roman, Skalický - Rohdin, Järvinen, Dvořáček - Hradec, Malát, Krivošík - J. Stránský, Fořt, Pitule. Trenér: Král.

Litvínov: Zajíček - D. Zeman, Baránek, Jaks, Zile, Demel, Czuczman - Abdul, Kirk, A. Kudrna - O. Kaše, D. Kaše, Hlava - Zygmunt, Gut, Maštalířský - Havelka, Jurčík, Šalda. Trenér: Mlejnek.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

ISSN: 1213-5003 © Copyright 27.04.2024 ČTK

Reklama

20°C

Dnes je sobota 27. dubna 2024

Očekáváme v 21:00 10°C

Celá předpověď