Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Archiv D: Blahopřání

SOUHRN 45. KOLA: Ve Vítkovicích padlo dvanáct branek, ale radoval se Motor. Kladno přerušilo sérii porážek

Duel s nejvyšším počtem branek z pěti zbývajících zápasů 45. kola extraligy viděli diváci v Ostravě. Domácí Vítkovice však gólovou přestřelku s Českými Budějovicemi nezvládly, když prohrály 5:7. O vítězný zásah se postaral autor hattricku Brant Harris. Tři body do tabulky zapsal také Litvínov, který se radoval v Mladé Boleslavi 3:2. Kladno veze z Brna za výhru 3:2 po prodloužení dva body. Sparta uspěla v Olomouci 4:2, Třinec zvládl souboj s Hradcem Králové po výsledku 3:2. Sestřihy zápasů sledujte v rámci pořadu Buly – debata expertů na ČT sport a ČT sport Plus od 21:15.

Českobudějovický útočník Jáchym Kondelík před vítkovickým brankářem Matějem Machovským
zdroj: ČTK autor: Jaroslav Ožana

Vítkovice sestřelil Harris

České Budějovice napravily zaváhání s Kometou v předchozím kole a tentokrát zvítězily. Souboj s Vítkovicemi však byl jako na houpačce. Jihočeši vedli v Ostravě už 3:0, ale domácí srovnali na 3:3. Hosté šli poté znovu do vedení po brance Lukáše Vopelky, ale Petr Fridrich upravil na 4:4. Přestřelku rozhodl dalšími dvěma góly Harris, který tak uzavřel hattrick trefou na 6:4.

HC Vítkovice Ridera – Banes Motor České Budějovice 5:7 (1:3, 3:1, 1:3)

Branky a nahrávky: 10. Lakatoš (Auvitu), 27. Chlán (Auvitu, Prčík), 29. Roberts Bukarts (Peterek, Krieger), 35. Fridrich (M. Barinka), 59. Rihards Bukarts (Auvitu, Claireaux) – 1. Ordoš (Gulaš, Kondelík), 1. Harris (Kachyňa, M. Beránek), 4. Přikryl (Koláček, Gulaši), 34. Vopelka (Harris, Koláček), 50. Harris (F. Přikryl, Valský), 58. Harris (Kubík), 59. F. Přikryl (Kubík, Hrachovina). Rozhodčí: Mejzlík, Stano (SR) – Ondráček, Hynek. Vyloučení: 2:2, navíc Gulaši (České Budějovice) 5 min. a do konce utkání. Využití: 1:2. Diváci: 4599.

Litvínov zabral venku

Mladá Boleslav promarnila možnost přiblížit se poslednímu postupovému místu do předkola play-off. Třináctí Středočeši doma prohráli s Litvínovem 2:3 a na dvanáctou Plzeň tak dál ztrácí jedenáct bodů. Za Litvínov se střelecky prosadili Liam Kirk, Ondřej Kaše a Andrej Kudrna. Severočeši přerušili sérii tří proher a bodově se dotáhli na čtvrtý Liberec.

BK Mladá Boleslav – HC Verva Litvínov 2:3 (1:2, 0:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 18. Pyrochta (Lantoši), 58. O. Roman (Lantoši, Pyrochta) – 12. Kirk (Jaks), 15. O. Kaše (D. Kaše, Czuczman), 38. A. Kudrna (Demel, Czuczman). Rozhodčí: Šír, Úlehla – Frodl, Špůr. Vyloučení: 6:6, navíc Pitule – Zile oba 5 min. Využití: 1:1. Diváci: 3011.

Kladno konečně vyhrálo

Kladno okusilo pocit vítězství znovu po sedmnácti porážkách. Rytíři udolali Kometu na jejím ledě 3:2 po prodloužení a radovali se poprvé od 28. prosince. Středočechům se zároveň povedl obrat ve skóre, když se o otočku z 0:2 postarali kanonýr Eduards Tralmaks, Martin Procházka a Jaromír Pytlík. Jakub Klepiš ještě za stavu 1:2 neproměnil trestné střílení. Kladno přesto ztrácí na předposlední Mladou Boleslav deset bodů.

HC Kometa Brno – Rytíři Kladno 2:3 v prodl. (2:0, 0:1, 0:1 – 0:1)

Branky a nahrávky: 2. A. Zbořil (Okál), 19. Kollár (K. Pospíšil, J. Kos) – 35. Tralmaks (Sideroff, Klepiš), 50. M. Procházka (Melka, Klepiš), 61. Pytlík (Slováček, Klepiš). Rozhodčí: Jeřábek, Ondráček – Rampír, Blažek. Vyloučení: 2:3. Bez využití. Diváci: 7700 (vyprodáno).

Hudáček zařídil výhru Třince na ledě Hradce Králové

Třinec slaví pátou výhru v řadě a dál upevňuje třetí místo v tabulce, před dvojicí Liberec – Litvínov má náskok patnácti bodů. Triumf 3:2 v Hradci Králové vystřelil za stavu 2:2 Libor Hudáček ve 36. minutě, za Oceláře se dvakrát zapsal mezi střelce Martin Růžička. Východočeši po dvou zápasech prohráli a jsou osmí.

Mountfield Hradec Králové – HC Oceláři Třinec 2:3 (0:2, 2:1, 0:0)

Branky a nahrávky: 28. Estephan (Blain, Lalancette), 29. T. Pavelka (Blain, Estephan) – 9. M. Růžička (Kundrátek, A. Nestrašil), 12. M. Růžička (Voženílek, A. Nestrašil), 36. L. Hudáček (Marinčin). Rozhodčí: Jaroš, Květoň – Lhotský, Zíka. Vyloučení: 5:5. Využití: 1:2. Diváci: 5019.

Olomouc potrápila Spartu

Sparta se na tři body z ledu Olomouce nadřela. Domácí Hanáci dvakrát srovnali po dvou trefách Lukáše Anděla, ale nerozhodný stav zvrátil ve prospěch Pražanů prvním gólem v novém týmu Kryštof Hrabík, který přišel z Plzně. Účet zápasu uzavřel Miroslav Forman pojistkou do prázdné brány. Sparta je za vedoucími Pardubicemi o dva body, má ale dvě utkání navíc.

HC Olomouc – HC Sparta Praha 2:4 (1:1, 0:1, 1:2)

Branky a nahrávky: 11. Anděl (Orsava, T. Černý), 43. Anděl (Plášek, Rašner) – 9. Irving (M. Forman, Sobotka), 39. Řepík, 52. K. Hrabík (D. Vitouch), 60. M. Forman (J. Lajunen). Rozhodčí: Hribik, Pilný – Kajínek, J. Svoboda. Vyloučení: 4:5. Bez využití. Diváci: 5500 (vyprodáno).

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články