Sparta uspěla pošesté za sebou, v Olomouci vyhrála 4:2

foto 45. kolo hokejové extraligy: HC Olomouc - HC Sparta Praha, 16. února 2024, Olomouc. Kryštof Hrabík ze Sparty slaví se spoluhráči vstřelení gólu.

Olomouc - Hokejisté Sparty vyhráli v Olomouci 4:2 a uspěli pošesté za sebou, pokaždé navíc již v základní hrací době. Pražané tak překročili stobodovou hranici a stáhli náskok Pardubic v čele extraligy na dva body, Dynamo však má dva zápasy k dobru. Hanáci nevyužili příležitost se bodově dotáhnout na osmý Hradec Králové a zůstávají devátí

V úvodní třetině byla aktivnějším týmem Sparta a vytvořila si také více brankových příležitostí. První šanci zápasu měl však olomoucký Navrátil, který zblízka zakončil jen do gólmana Kořenáře. Poté v podobné pozici neuspěl ani hostující kapitán Řepík. Skóre tak otevřel až prudkou střelou po přihrávce Formana zpoza branky obránce Irving. Olomouc však brzy srovnala - úspěšnou dorážkou a svým prvním gólem v sezoně se o to postaral Anděl.

Během vyrovnané druhé třetiny měl první příležitost Musil, proti jehož zakončení z bezprostřední blízkosti se brankář Sparty včas přesunul. Největší šanci domácích pak měl v přesilové hře Nahodil, který z ideální pozice trefil horní tyčku hostující branky.

Do vedení se však poté dostala Sparta, když Řepík využil nepřesné rozehrávky brankáře Konráda a poslal puk do odkryté branky. Hosté mohli jít navíc hned vzápětí do dvoubrankového vedení, jenže Sobotka dosáhl branky kopnutím do puku a rozhodčí po kontrole videa branku neuznali.

Olomouc dokázala srovnat na začátku třetí třetiny a znovu díky dorážce Anděla, který tak vstřelil svoji druhou branku v utkání. Třetí zásah domácích mohl přidat v přesilové hře Kusko, zamířil však těsně vedle levé tyče.

Sparta byla nebezpečná během přesilové hry, ale Konrád si se všemi pokusy hostů poradil. Nestačil až na bekhendové zakončení Hrabíka, který se před olomouckým gólmanem zjevil sám už při hře v pěti na obou stranách. Čtvrtou trefu pak přidal do odkryté branky při hře Olomouce bez brankáře Forman.

Hlasy trenérů po utkání:

Róbert Petrovický (Olomouc): "Byl to dobrý zápas. Připravili jsme se na to, byl to boj. Jedna dvě chybičky tam byly, v první třetině jsme nevyhodili puk a soupeř šel do vedení, ale hned jsme se dostali nazpět. Ve druhé třetině tam byly emoce, souboje, prostě to byl boj o každý kousek ledu. Měli jsme dvě velké šance a jedno břevno v přesilovce. Pak jsme si nepomohli tou chybičkou, která se stane, je to součást hokeje. Tím, že jsme to ve třetí třetině srovnali, byl zápas otevřený. Měli jsme možnost přesilovky, měli jsme to na hokejkách, ale nepadlo to tam. Při třetím gólu Sparty nás soupeř přetlačil v obranném pásmu, byl tam velmi silný... Byl to skvělý zápas ve skvělé atmosféře, gratuluji soupeři.“

Pavel Gross (Sparta): "Jsme rádi, že jsme tady vyhráli. Výkon byl oproti zápasu s Plzní zlepšený. My se díváme na formy mančaftů a víme, že Olomouc je v posledních zápasech doma nejlepší mužstvo v lize. Silný a nepříjemný mančaft, který bruslí a soupeři moc času nedá. Olomouc je silná na puku, na což jsme byli dobře připravení. Viděli jsme krásný zápas z hlediska nasazení a úsilí z obou stran. I emoce k tomu patří, byl to takový nádech před play off."

HC Olomouc - HC Sparta Praha 2:4 (1:1, 0:1, 1:2)

Branky a nahrávky: 11. Anděl (Orsava, T. Černý), 43. Anděl (Plášek, Rašner) - 9. Irving (M. Forman, Sobotka), 39. Řepík, 52. K. Hrabík (D. Vitouch), 60. M. Forman (J. Lajunen). Rozhodčí: Hribik, Pilný - Kajínek, J. Svoboda. Vyloučení: 4:5. Bez využití. Diváci: 5500 (vyprodáno).

Sestavy:

Olomouc: Konrád - Řezníček, Ondrušek, A. Rutar, Sirota, T. Černý, Švrček, Rašner - Navrátil, Macuh, Kunc - Bambula, Nahodil, Klimek - P. Musil, J. Knotek, Kusko - Orsava, Anděl, Plášek. Trenér: J. Tomajko.

Sparta: Kořenář - Moravčík, Kempný, Irving, Beaudin, Mozík, Němeček, Mikliš - Řepík, Sobotka, M. Forman - Chlapík, J. Lajunen, Buchtele - P. Kousal, O. Najman, Konečný - Kassian, D. Vitouch, K. Hrabík. Trenér: Gross.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

ISSN: 1213-5003 © Copyright 30.04.2024 ČTK

Reklama

26°C

Dnes je úterý 30. dubna 2024

Očekáváme v 21:00 18°C

Celá předpověď