I bytové dekorace a barvy mají své trendy. Jakým dáte letos přednost vy?

Sponzorované odkazy:

I bytové dekorace a barvy mají své trendy. Jakým dáte letos přednost vy?

Nový rok 2024 se sice teprve rozkoukává, ale už nyní jistě přemýšlíte o tom, jak si v tomto roce změnit bydlení, aby se vám pohodlně žilo, ale vaše návštěvy dokázaly ocenit váš cit pro design a trendy. Víte, co je letos v kurzu a co v obchodech s nábytkem nakupovat?

Štěstí je, že v oblasti bytového designu se trendy nemění tak rychle, jako třeba u oblečení, navíc vždy existuje více než jeden „moderní“ trend, takže si vždy můžete vybrat. Dříve, než se pustíte do bezhlavého předělávání interiéru, přečtěte si náš článek, který vám usnadní rozhodování, co si na jaře pořídit nového do interiéru.

V našich končinách je celkem běžné, že právě předjaří je věnováno rekonstrukcím, předělávkám, nové výmalbě a změnám designu. V létě trávíme čas spíše na zahrádkách a na dovolených – z čehož vyplývá, že později na údržbu interiéru nebude příliš mnoho času.

Stále platí v rámci doznívajícího minimalismu, že méně je více. Proto nezahlcujte svůj interiér příliš mnoho dekoracemi. Budete-li letos na jaře malovat, zkuste to zařídit tak, aby alespoň jedna stěna v místnosti byla indigově modrá. Tato uklidňující barva se po několika letech vrací na výsluní oblíbenosti. A co si budeme povídat – v dnešní době se dějí šílené věci, a proto jistě oceníte trochu zklidnění, když se v podvečer vrátíte unaveni ze zaměstnání domů. Velice pěkně a netradičně vypadají i indigové dekorace a květináče na zahradě.

Nechte svůj domov vyprávět příběh

S trochou nadsázky se dá toto považovat také za nový trend roku 2024. Váš domov je vaše svatyně, a tak si jej uzpůsobte potřebám vaší rodiny, je jedno, zda milujete ratan, který není nyní v hledáčku oblíbenosti. Váš domov musí být příjemný právě vám. Zbožňujete polštářky, heboučké deky a spoustu přikrývek – i když se to příčí minimalistickému trendu? Buďte sví – navzdory všem a módnímu diktátu.

Kombinujte nekombinovatelné – hnědou a černou, šedou a hnědou, oranžovou a růžovou – zkuste být odvážní, třeba vymyslíte okouzlující a neokoukanou dekoraci. Třeba bílé křeslo k barevné sedací soupravě. Do módy se po dlouhé době zase pomalu, ale jistě vrací i stojací lampy, ale pozor! Musí být něčím jedinečné a originální.

Do interiérů se už loni začala plížit černá, pro někoho možná depresivní, ale pokud se správně zakomponuje do designu místnosti, může být celkem zajímavým zpestřením. Letos trendy hlásí, že jsou zpět černé sametové polštáře, černé kožené pohovky, černé ložní prádlo, černé ručníky. Pro někoho kýč, který způsobí depresi, pro jiné je to zajímavá inovace. Fantazii se opravdu meze nekladou. Jen pozor, ať to u vás doma nevypadá příliš ponuře.

Retro je miláčkem v interiérech snad už odjakživa, takže cokoliv by si mohlo zasloužit nálepku „retro“, je povoleno. A je jedno, zda je to retro návrat k šedesátým, či ranným devadesátkám. Retro je retro a je navíc zatraceně in a sexy, ať již svými vzory, či zvláštními kombinacemi barev – topkou je bílá, oranžová a černá na zajímavých látkách.

Zelená a výše zmíněné indigo jsou ihned v závěsu za nimi. Je čas na nový kusový koberec? Zvolte nějaký neotřelý a zapomeňte jednou pro vždy na nudné tzv. shaggy koberce s vysokým vlasem, jejichž vysávání je otravné jak kontrola z finančního úřadu.

Chcete-li být opravdu cool a in, zvolte kromě geometrických vzorů další šílenost a kupte si domů co nejvíce metalických kousků. Metalíza totiž hraje prim. Čím více se budou vaše dekorace a polštářky lesknout, tím více váš interiér bude nepřehlédnutelný.

Článek I bytové dekorace a barvy mají své trendy. Jakým dáte letos přednost vy? byl publikován 17. února 2024 v 07.00 v rubrice Dům. Autorem článku je Petra Havlíková. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...