InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Koncert žáků Marie Homolkové

    středa 22.5 17:00 - ZUŠ – Hrad, Strakonice

  • Posezení s harmonikami

    středa 22.5 18:00 - Hospoda Myslivna Dražejov

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

AKTUALIZOVÁNO: Při vážné nehodě u Lipna nad Vltavou se zranilo šest lidí, z toho tři děti

 Autor: HZS JčK

    Autor: HZS JčK

AKTUALIZOVÁNO - 18.2.2024 10:29

LIPNO NAD VLTAVOU - Dvě osobní auta se čelně střetla v sobotu 17. února odpoledne u Lipna nad Vltavou. Na místě zasahovali záchranáři, policisté i hasiči, kteří museli ze zdemolovaných vozidel vyprošťovat tři lidi. Celkem záchranáři ošetřili šest zraněných, z toho tři děti.

 „Dvě dospělé osoby utrpěly vážná mnohočetná poranění, děti naštěstí vyvázly jen s lehčími poraněními. Řidiče jednoho vozu bylo nutné ještě před vyproštěním zajistit žilním vstupem pro podání analgosedace," sdělila mluvčí Zdravotnické záchranné služby Jihočeského kraje Zuzana Fajtlová.

K nehodě vyjížděli záchranáři z Frymburku, Vyššího Brodu a Českého Krumlova, současně vzlétl vrtulník letecké záchranné služby. „Všech šest zraněných převezly pozemní posádky a vrtulník do českobudějovické nemocnice," dodala Zuzana Fajtlová.

„Po střetu zůstaly v Toyotě dvě zaklíněné osoby, v Hondě jedna. U nehody zasahovali profesionální hasiči ze stanice Frymburk a dobrovolní hasiči obce Vyšší Brod. Jejich zásadním úkolem bylo vyprostit zaklíněné. Všechny vystříhali za půl hodiny," doplnila mluvčí jihočeských hasičů Venula Matějů.

Diskuse k článku - napište váš názor
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace