U Lipna nad Vltavou se srazila dvě auta. Zranilo se šest lidí, z toho tři děti

  10:14
Dvě osobní auta se čelně srazila v sobotu odpoledne u Lipna nad Vltavou. Na místě zasahovali policisté, záchranáři i hasiči, kteří z havarovaného vozu vyprošťovali tři osoby. Celkem záchranáři ošetřili šest zraněných lidí, z toho tři děti.

U dopravní nehody zasahovaly všechny jednotky integrovaného záchranného systému. Zranilo se šest osob. | foto: HZS Jihočeský kraj

Po čelním nárazu osobních aut zůstaly v Toyotě zaklíněné dvě osoby a jeden člověk v Hondě. „Zásadním úkolem hasičů bylo vyprostit všechny zaklíněné. Hasiči všechny vystříhali za půl hodiny,“ sdělila mluvčí Hasičského záchranného sboru Jihočeského kraje Vendula Matějů.

Obě posádky utrpěly zranění, záchranáři ošetřili celkem tři dospělé a tři děti.„Dvě dospělé osoby utrpěly vážná mnohočetná poranění, děti naštěstí vyvázly jen s lehčími poraněními. Řidiče jednoho vozu bylo nutné ještě před vyproštěním zajistit žilním vstupem pro podání analgosedace,“ informovala mluvčí jihočeských záchranářů Zuzana Fajtlová.

U nehody zasahovali záchranáři z Frymburku, Vyššího Brodu a Českého Krumlova, současně vzlétl vrtulník letecké záchranné služby. „Všech šest zraněných převezly pozemní posádky a vrtulník do českobudějovické nemocnice,“ dodala Fajtlová.

Hasiči dále zajistili havarovaná auta proti vzniku požáru a zasypali vyteklé provozní kapaliny na silnici sorbentem.

Autor: