S Itálií ve 3. kole Mitropy pouze bod

Jáchym Němec

 

Ve třetím kole se čeští muži i ženy utkali se silnou Itálií. U mužů jako první skončila partie Tomáše Krause, kde ještě před dvacátým tahem vznikli na šachovnici různobarevní střelci a po chvíli souboj skončil zcela korektní remízou. Následně bohužel prohrál Petr Gnojek, který se v těžké pozici bez dam rozhodl pro matový útok, bohužel soupeř byl v matování rychlejší.

 

 

Jáchym Němec rovněž celkem korektně remizoval, o zápasovou remízu tudíž musel bojovat Honza Vykouk se silným soupeřem 2600+. V časové tísni se mu podařilo získat pěšce, a přesto, že i v této partii vznikli na šachovnici nestejnopoláci, Honza dokázal vydolovat celý bod a tím zajistit svému týmu zápasovou remízu! Právě Honza a Jáchym jsou zatím jasnými oporami týmu, oba dva mají 2,5 bodu ze tří partií!

U žen vlila holkám teplou krev do žil Anna Lhotská, která díky hrubce soupeřky nepotřebovala k výhře ani dvacet tahů!

 

 

Bohužel v tomto případě přesně platilo, že první vyhrání z kapsy vyhání. Novosadovou i Rybáčkovou jejich soupeřky postupně jasně přehrály, nakonec prohrála také Anna Marie Koubová, u které bohužel zamrzl přenos, tudíž zatím nevíme, jakým způsobem prohrála.

V dnešním čtvrtém kole čekají oba naše celky reprezentační výběry Rakouska.

 

David Kaňovský

 

Užitečné odkazy: