Týdenní předpověď počasí pro Českou republiku od: 19. – 26. února

Publikuje: David Bárta — 18. 02. 2024
Zdroj: ČHMÚ
Úvodní stránka » Počasí » Týdenní předpověď počasí pro Českou republiku od: 19. – 26. února

V pondělí přejde přes naše území od západu okluzní fronta. V dalších dnech budou v  jihozápadním proudění přecházet přes střední Evropu frontální systémy.

Týdenní předpověď počasí pro Českou republiku aktuálně přinesl Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) s tím, že na konci týdne se bude přesouvat přes střední Evropu k východu brázda nízkého tlaku vzduchu a v jejím týlu k nám začne proudit chladnější vzduch od severozápadu.

Předpověď na pondělí:

Zataženo až oblačno, občas déšť nebo přeháňky, během dne od západu srážky jen místy. Postupně nad 900 m, na Šumavě nad 1100 m srážky sněhové. Nejnižší noční teploty 7 až 3 °C, na Moravě a ve Slezsku +3 až -1 °C a k ránu oteplování. Nejvyšší denní teploty 5 až 9 °C, na jihu Moravy až 11 °C, v 1000 m na horách kolem 2 °C, na Šumavě až 5 °C. Mírný jižní až jihozápadní vítr 2 až 6 m/s se bude přes den měnit na čerstvý západní až severozápadní vítr 4 až 8 m/s, zejména v Čechách místy s nárazy kolem 15 m/s, na horách až 20 m/s (až 70 km/h).

Předpověď na úterý:

Zataženo až oblačno, na většině území občasný déšť nebo přeháňky. Nad 900 m srážky sněhové. Nejnižší noční teploty 6 až 2 °C. Nejvyšší denní teploty 6 až 10 °C. Mírný západní až severozápadní vítr 3 až 7 m/s.

Předpověď na středu:

Zataženo až oblačno, místy občasný déšť nebo přeháňky. Nad 1100 m zpočátku srážky sněhové. Nejnižší noční teploty 5 až 1 °C. Nejvyšší denní teploty 7 až 11 °C. Mírný jihozápadní až jižní vítr 3 až 7 m/s, k večeru bude slábnout.

Předpověď na čtvrtek:

Oblačno až zataženo, na většině území občasný déšť. Nejnižší noční teploty 6 až 2 °C. Nejvyšší denní teploty 8 až 12 °C. Mírný jihozápadní až jižní vítr 3 až 7 m/s, místy s nárazy kolem 15 m/s.

Předpověď na pátek:

Zataženo až oblačno, déšť nebo přeháňky, postupně nad 1000 m srážky smíšené nebo sněhové. Večer od západu ubývání srážek. Nejnižší noční teploty 8 až 4 °C. Nejvyšší denní teploty 5 až 9 °C, na východě až 11 °C. Mírný jižní vítr 2 až 6 m/s se bude měnit na západní a bude slábnout.

DŘÍVE JSME PSALI:

Týdenní předpověď počasí pro Českou republiku od: 12. – 19. února

David Bárta — 12. 02. 2024
Po zadní straně brázdy nízkého tlaku vzduchu, která se bude přesunovat přes Polsko dále k severovýchodu, k nám bude na začátku ...

Vyhlídka počasí od soboty do pondělí:

Oblačno až zataženo, místy občasný déšť nebo přeháňky, v závěru období srážky četnější a na horách sněhové. Nejnižší noční teploty +3 až -2 °C, postupně 6 až 1 °C. Nejvyšší denní teploty 6 až 11 °C, v závěru období od západu ochlazení,“ doplnil závěrem ČHMÚ.

Použité zdroje:  ČHMÚ, KOMO-PRAHA / Šimandl
-db, –red.)

Aktuální témata:
Načítám témata...
logo UE

O nás

Internetový on-line magazín UdalostiExtra.cz je v zaměřen na témata, která vás zajímají. Publikujeme články o zajímavých osobnostech, celebritách, články z kultury, nechybí ani záhady či tajemno nebo zdraví a medicína. Zároveň pravidelně zveřejňujeme články o počasí. Aktuálně připravujeme i další zajímavé rubriky a témata o která rozšíříme do budoucna náš internetový magazín. UdálostiExtra.cz jsou partnerským projektem internetového zdravotnického magazínu ZdravíŽivot.cz.

Rychlý kontakt: redakce@udalostiextra.cz

Sledujte nás

Vyhledávání
Zavřít reklamu