Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ME Maďarsko

Masák? Krásná tečka, těšilo Rybáře. Krčmáře mrzelo, že svou přípravu na MS neprodal

Čtyřiadvacáté a šestadvacáté. Taková byla místa Michala Krčmáře a Tomáše Mikysky v závěrečném závodu s hromadným startem na mistrovství světa. Oba opět především smekli před fanoušky. Sportovní ředitel biatlonového svazu Ondřej Rybář doplnil, že i přes chyby na střelnici byl masák krásnou tečkou za šampionátem v Novém Městě na Moravě.

Michal Krčmář
zdroj: ČTK

"Určitě to nejsou výsledky, které jsme si na závěr představovali. Ale není ostuda žádné umístění, je to nejlepších třicet, královská disciplína. Je to krásná tečka, protože se tam bojovalo o každou pozici," řekl Rybář v rozhovoru pro ČT sport.

O lepší výsledek domácí reprezentanty připravily zejména chyby na střelnici. Krčmář po čtyřech trestných kolech ztratil na vítěze téměř tři minuty.

"Když začnete dvojkou v masáku, to vám předurčí vývoj závodu. Nebyl jsem šťastný, za ty roky jsem byl nejlíp připraven, měl jsem dost sil, ale na ležce mi to nešlo. Furt mi to tam nepadá, i když dělám práci, jakou mám. Je to trápení a jen to podtrhlo ten výsledek," uvedl Krčmář.

Nyní chce prý hlavně dobře dojet zbývající díly sezony Světového poháru.

"Na to, jak jsem byl připravený, tak jsem to neprodal. To, co tady předvedli fanoušci, na rovinu říkám, že s našimi výsledky jsem si říkal, kolik lidí přijde. A to, co přišlo, je neskutečné. Na to budu vzpomínat celý život a bylo to fakt úžasné," doplnil.

"Začátek s dvojkou je prostě špatně, odejde vám i spoustu psychických sil. Dalo se furt jít dopředu, ale jednička dál byla zásadní, pak vám to ujede, dotahujete to, v masáku je to znát. Zbytek se hrozně těžko dojíždí," uvedl Rybář.

Tomáš Mikyska
zdroj: ČTK

Mikyska udělal o jednu chybu méně a byl o půl minuty pomalejší.

"K Tomášovi musím říct, že tohle byl nadplán. Po zranění jsme spekulovali, zda ho vůbec dáme do sprintu. Chtěli jsme ho mít do štafety. Mám z toho trochu blbý pocit, protože odjel vše. Dneska mezi třiceti nejlepšími dostal tvrdou lekci, ale při poslední položce fanouškům ukázal, že takovou rychlou střelbu umí, že až bude připraven, tak si počkejte," prohlásil Rybář.

Samotného Mikysku výsledek mrzel, ráno podle svých slov cítil, že není v ideálním rozpoložení.

"Že to asi nebude takové jako ve štafetě. I při nástřelu se mi to furt klepalo, nebyl jsem si jistý. Docházely síly. Hodnotím ten návrat pozitivně. Jel jsem sem s tím, že pojedu štafetu, a nakonec jsem odjel vše a ještě jsem si udělal nejlepší výsledek v kariéře. Třetí trimestr nevím, to budou rozhodovat trenéři," doplnil.

Rybář má již jasno, informovat ale bude nejdříve členy týmu.

"Zranění tam bylo, taková porce závodů byla větší, než jsme plánovali. Uvidíme, jak to odjede. Zranění tam ale bude hrát roli. Je to biatlonová budoucnost a musíme s tím nakládat opatrně."

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články