Petr Papoušek: V lize jsou zajímaví hráči i pro reprezentační dvacítku

Přidat na Seznam.cz

Někdejší fotbalový záložník Petr Papoušek se stejně jako řada jeho bývalých spoluhráčů rozhodl zůstat u sportu a konkrétně u fotbalu i po skončení aktivní kariéry.

Na snímku fotbalový trenér Petr Papoušek z února 2024.

V posledních letech působí Papoušek hned ve dvou rolích. Je členem trenérského štábu české reprezentace hráčů do dvaceti let a současně pracuje i v druholigovém klubu FK Varnsdorf.

S Petrem Papouškem jsem hovořil v únoru 2024. A musela zaznít otázka, jak se mu daří skloubit obě fotbalové pozice.

Myslím, že to jde dohromady. U dvacítky jsem asistentem hlavního trenéra Pavla Šustra, ve Varnsdorfu spolupracuji s hlavním trenérem Miroslavem Holeňákem, bývalým spoluhráčem z Liberce. Když jsem na srazu nebo akci s národním týmem, tak je ve druhé lize stejně jako v první lize reprezentační přestávka. Tudíž nezameškám žádný zápas Varnsdorfu,“ vysvětlil Papoušek pro SportDeník.cz., jak to má ve fotbale nastavené.

A většinou hned druhý den po skončení reprezentační akce jsem už na varnsdorfském tréninku. Pokud jde o termínový kalendář dvacítky, tak dosud poslední sraz jsme měli v listopadu a další bude v březnu. Tenhle scénař kopíruje vlastně i program reprezentačního áčka,“ nastínil Papoušek podrobnosti ze sezony.

V březnu čekají na národní tým do dvaceti let velmi atraktivní prověrky. Měly by to být duely v Portugalsku a doma s Anglií. Alespoň tak to je uvedeno na webu fotbalové asociace.

Byť bývalý záložník Sparty Praha, Jablonce, Baníku Ostrava a Slovanu Liberec nepůsobí na klubové úrovni v nejvyšší soutěži, ligu samozřejmě sleduje i v rámci svých „pracovních“ povinností.

Když zrovna nehrajeme s Varnsdorfem, rád se na první ligu podívám. Nejvíc si všímám hlavně zápasů, kde hrají mladí kluci, kteří připadají v úvahu pro reprezentační dvacítku. A myslím si, že v lize jsou z tohoto pohledu zajímaví hráči. Jsem zvědavý, jak se bude vyvíjet ligové jaro,“ uvažoval Papoušek.

S nadějnými fotbalisty pracuje ambiciozní trenér i ve druhé lize.

Ve Varnsdorfu máme hodně mladých hráčů, což je klubový trend. Loni v létě jsme bohužel oslabili, protože ti nejlepší odešli do první ligy. Ti nám nyní chybějí, ale postupně jsme se z toho vzpamatovali,“ dodal Papoušek.

Zdroj: autorský článek