Kapitán Lutonu se neprobral ze snu, ale z prázdnoty: Proti doporučení lékařů nepůjdu, přestože bych si moc přál zase hrát

Kapitán Lutonu Tom Lockyer věří, že po dvou kolapsech a dvou a půlminutové zástavě srdce se vrátí k fotbalu. Devětadvacetiletý obránce to uvedl v rozhovoru pro televizní stanici Sky Sports.

Kapitán Lutonu se neprobral ze snu, ale z prázdnoty:  Proti doporučení lékařů nepůjdu, přestože bych si moc přál zase hrát

Lockyer poprvé na hřišti zkolaboval loni v květnu při vítězném finále druholigového play off ve Wembley s Coventry. Posléze podstoupil operaci, ale v prosinci při duelu Premier League v Bournemouthu utrpěl opět srdeční zástavu.

"Dvě minuty a čtyřicet sekund. Tak dlouho jsem byl mimo," řekl Lockyer. "Museli mě nahodit defibrilátorem. Záchranářům a klubovým lékařům patří obrovský dík, protože bez nich už bych tady nebyl," dodal.

Po druhém kolapsu Lockyer okamžitě věděl, že teď je situace mnohem vážnější než před tím v květnu. "Běžel jsem k půlící čáře a zamotala se mi hlava. Vzpomínám si, jak jsem si řekl, že za chvíli budu oukej, jenže jsem nebyl," uvedl.

Devět střel, žádný gól. Zklamaný Haaland v emocích odstrčil kameru. Guardiola kanonýra hájil

"Když jsem se probral, všude byli záchranáři. Hned jsem věděl, že to je jiné než v květnu. Tehdy jsem měl pocit, jako bych se probral ze snu, jenže tentokrát jsem se probral z prázdnoty," popsal Lockyer.

"Záchranáři i doktoři byli také o poznání víc nervózní. Já byl dezorientovaný a nemohl jsem mluvit ani se hýbat. Snažil jsem se zjistit, co se stalo a pamatuji si, jak jsem si říkal: Já tady možná umírám. Bylo opravdu zvláštní na tohle myslet a nemoci nic dělat," řekl.

Navzdory zdravotním problémům se Lockyer nevzdává naděje, že se vrátí k fotbalu. "O všem ale rozhodnou lékaři a odborníci. Proti jejich doporučení nepůjdu, přestože bych si moc přál zase hrát. Ještě je ale brzy cokoliv předvídat, protože mě čekají další vyšetření," prohlásil.