Připojte se

Anya Taylor-Joy ze seriálu Dámský gambit: Potvrzena tajná role ve filmu Duna: Část druhá

Anya Taylor-Joy - Zdroj: Warner Bros.

Celebrity

Anya Taylor-Joy ze seriálu Dámský gambit: Potvrzena tajná role ve filmu Duna: Část druhá

Herečka Anya Taylor-Joy se objevila na červeném koberci na londýnské premiéře sci-fi spektáklu Duna: Část druhá. A tak se objevily zvěsti o její překvapivé roli v napjatě očekávaném pokračování.

Ve čtvrtek se potvrdily internetové zvěsti o tajné roli Anyi Taylor-Joy v pokračování Duny poté, co na hvězdně obsazené premiéře na Leicester Square v Londýně promluvila o napjatě očekávaném sci-fi dobrodružství.

„Ano, ten film budete muset vidět,“ reagovala na dotaz na svou účast na premiéře filmu Duna: Část druhá. Taylor-Joy byla poté dotázána na to, jaký je to pocit připojit se k univerzu Duny. Odpověděla: „Je to splněný sen. Knihy jsou neuvěřitelné, ale s tímto obsazením a s Denisem [Villeneuvem] už to nemůže být lepší.“

Pseudoodhalení přimělo web Entertainment Weekly zveřejnit v pátek části nedávného rozhovoru s Villeneuvem, který byl pořízen v době, kdy bylo obsazení Taylor-Joy ještě velkým producentským tajemstvím.

„Nemůžu uvěřit, že jsme to drželi v tajnosti tak dlouho,“ řekl časopisu režisér filmu. „Udržet to tajemství vyžadovalo tolik práce. Všichni se podepsali svojí vlastní krví,“ dodal v nadsázce Denis Villeneuve.

Co však zůstane až do uvedení filmu do kin 1. března tajemstvím, je to, jakou postavu z této adaptace klasické epické románové série Franka Herberta ztvární. Spekuluje se, že by mohla zahrát klíčovou postavu, která je sama tak trochu pozdním odhalením mnoha ústředních postav příběhu.

Anya Taylor-Joy, jejíž průlomový rok 2020 zahrnoval oceňovaný výkon v seriálu Dámský gambit od Netflixu a hlavní roli ve filmu Emma., vystřelila mezi hollywoodskou smetánku. Rok 2023 však herečka prožila poměrně klidně, s jediným filmovým úspěchem v podobě role princezny Peach v animovaném filmu Super Mario Bros ve filmu.

Florence Pugh, Austin Butler a Léa Seydoux patří k hvězdám, které se objeví v pokračování Villeneuveova dvoudílného filmu Duna, jenž zahrnuje první díl z pěti knih Herbertovy série, v níž po Herbertově smrti pokračoval jeho syn. Vracející se herecké obsazení z Duny zahrnuje Timothée Chalameta, Zendayu, Joshe Brolina a několik dalších hvězd.

Při čtvrteční diskusi o druhém dílu se Taylor-Joy neubránila nadšení a chvále režiséra: „Je to jeden z nejlepších filmů, které jsem kdy viděla. Denis to opravdu dokázal.“

Reakce filmových kritiků byly podobně pochvalné, protože rychle zaútočili na X.com s chválou a přirovnáním k jiným milovaným druhým dílům oblíbených franšíz, jako je Impérium vrací úder a Pán prstenů: Dvě věže.

New York Times uvedly, že „neuvěřitelný“ Austin Butler v roli Feyda Rautha připomíná démona z pekla. Velkou pochvalu si vysloužila i Zendaya, která byla označena jako jádro pokračování, a Villeneuve byl jako obvykle pochválen za svou vizi, přičemž internetový kritik Brandon Davis napsal o vizuální stránce filmu Duna: Část druhá: „Mám pocit, že už chápu, jak se všichni cítili, když v roce 1977 poprvé viděli Hvězdné války.“

Šéfredaktor ve Webmint Media House a korektor na CNN Prima News, je osobností, která se v médiích pohybuje s vášní a závazkem vůči kvalitě. Jeho láska k českému jazyku a zájem o aktuální dění ve světě a kultuře jsou klíčové pro jeho práci a postavení v mediálním průmyslu.

Přidat komentář

Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další články ze sekce Celebrity

Co je trendy?

Připojte se k nám

Kurzy měn dle aktuálního kurzu ČNB.
Zdroj dat: Kurzyakcie.cz
Nahoru