InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Vlastivědný výlet do Vitic

    sobota 27.4 8:00 - Muzeum – Stará radnice, Volyně – sraz před starou radnicí

  • Mladfest – hudební festival s výstava ZUŠ, promítáním filmů a trhy

    sobota 27.4 9:00 - Mladějovice, tvrz

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Juraj Thoma oznámil kandidaturu na senátora

Juraj Thoma.

Juraj Thoma.

ČESKÉ BUDĚJOVICE - Juraj Thoma, dlouholetý primátor Českých Budějovic, se bude ucházet o podporu voličů v nadcházejících senátních volbách. Podporuje jej mateřské politické hnutí Občané pro Budějovice a politické hnutí Starostové, se kterým Občané pro Budějovice spolupracují již od svého vzniku v roce 2010 na komunální úrovni v Budějovicích a v minulosti úspěšně i při senátorské volbě Jiřího Šestáka. Obě hnutí oznámila jméno společného kandidáta krátce po podpisu memoranda o spolupráci v krajských volbách.

Senátní volby se budou konat ve volebním obvodě č. 14 (České Budějovice) spolu s krajskými volbami na podzim. Přesný termín voleb teprve vyhlásí prezident republiky. Už teď ale Budějovice znají prvního senátního kandidáta.

Juraj Thoma je zkušeným komunálním politikem, členem českobudějovického zastupitelstva je již od roku 1998. Ve letech 2006-2014 byl primátorem města, v letech 2002–2006 a 2018–2022 zastával funkci prvního náměstka primátora. Zkušenost má Thoma také z krajského zastupitelstva, kde působil hned po zřízení krajů v letech 2000-2004. V letech 2008-2014 reprezentoval českou samosprávu také ve Výboru regionů EU v Bruselu. Nyní nabízí občanům reprezentaci regionu v Senátu Parlamentu České republiky.

Největší smysl své kandidatury vidí ve schopnosti reprezentovat skutečné problémy jihočeských měst a obcí v Senátu. „V Senátu mají podle mého názoru místo místních podnikatelů nebo celebrit všeho druhu usednou spíše úspěšní komunální politici, kteří stáli léta v čelech obcí a měst. Oni jsou totiž skutečně jediní, kteří mají autentickou zkušenost s dopady zákonů a vládních rozhodnutí na život obcí a jejich obyvatel," říká Juraj Thoma.

Diskuse k článku - napište váš názor
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace