Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Plíšková zapomněla na zranění zad a v Dubaji prošla 1. kolem, Bouzková končí. Kopřiva dohrál v Dauhá

Karolína Plíšková v prvním kole turnaje v Dubaji porazila 6:3, 7:5 Čang Šuaj z Číny. Její další soupeřkou bude Američanka Ashlyn Kruegerová. Vypadla naopak Marie Bouzková, která prohrála 4:6, 3:6 s Anastasií Pavljučenkovovou. Ani Vít Kopřiva na dvě kvalifikační vítězství na turnaji v Dauhá v hlavní soutěži nenavázal.

Karolína Plíšková
zdroj: REUTERS autor: Henry Romero

Jednatřicetiletá Plíšková, která v sobotu v Dauhá před semifinále se světovou jedničkou Igou Šwiatekovou z Polska odstoupila kvůli zranění zad, se rozjížděla pomalu. Prohrávala už 0:3, ale pak skóre šesti gemy za sebou otočila.

Ve druhé sadě Plíšková jako první ztratila servis a Čang Šuaj se ujala vedení 5:3. Aktuálně 36. hráčka světa a vítězka nedávného turnaje v Kluži však předvedla další obrat. Získala čtyři gemy v řadě a čínskou soupeřku porazila i v devátém vzájemném zápase.

Bouzková proti Pavljučenkovové potvrdila, že v poslední době se jí nedaří. Do nové sezony sice vstoupila čtvrtfinálovou účastí v Aucklandu, na pěti následujících turnajích ale nepřešla ani jednou přes druhé kolo.

Český daviscupový reprezentant Kopřiva podlehl v prvním kole 5:7, 6:7 Fábiánu Marozsánovi z Maďarska, ačkoli absolvoval s žebříčkovým favoritem vyrovnanou partii. Po prohraném prvním setu měl 118. hráč světa několikrát šanci na srovnání stavu, ale dvakrát sadu nedopodával a v tie-breaku nevyužil setbol. Šedesátý tenista žebříčku Maroszán zkrácenou hru získal 8:6. V Dauhá se v úterý v 1. kole představí další daviscupový hráč Jakub Menšík, jehož soupeřem bude pátý nasazený Alejandro Davidovich ze Španělska.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články