InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Koncert žáků Marie Homolkové

    středa 22.5 17:00 - ZUŠ – Hrad, Strakonice

  • Posezení s harmonikami

    středa 22.5 18:00 - Hospoda Myslivna Dražejov

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

V Písku se začne budovat ferrata. Práce omezí přístup na pěšinu kolem řeky u Václava

PÍSEK - Tento týden začne v Písku budování zajištěné skalní cesty, ferraty, která vznikne díky participativnímu rozpočtu na Václavských skalách. Kvůli tomu bude některé dny omezen přístup na pěšinu vedoucí od plovárny podél řeky a na skále pod Václavem.

„Po odborném posouzení stavu dřevin, které rostou v těsné blízkosti skalního masivu, provede v následujících dnech odborná firma ve spolupráci s Lesy města Písku zdravotní, redukční a stabilizační řezy vybraných dřevin. Skalní stěnu, kudy povede zajištěná cesta, nástupní místo a vrcholovou část ferraty očiští od nežádoucích keřů a invazivních dřevin," uvedl Jan Venclík z oddělení investic a rozvoje.


Na středu 21. února od 8.30 do 16 hodin je naplánovaná těžba, kvůli které bude dočasně omezen přístup na pěšinu. Chodci by měli být v této době při průchodu lokalitou opatrní. Od pátku 23. do neděle 25. února pak bude do  lokality vstup zcela zakázán, a to vždy od 8.30 do 16 hodin. Úsek, ve kterém bude průchod omezen, bude viditelně označen, v prostoru prací pak bude přítomna hlídka zhotovitele, která bude prostor střežit. 


Práce budou pokračovat i v březnu, kdy budou na základě geologického posouzení terénu a pevnosti skalní stěny odstraněny uvolněné a volné kameny, případně bloky, které by svou nestabilitou mohly ohrozit uživatele ferraty nebo návštěvníky pod skalním útvarem.

„Úprava povrchu skály nebude jednoduchá, odstranění nežádoucích dřevin, očištění skály a odstranění kamenů bude trvat řadu týdnů. Prostor pod skalním masivem v době prací bude proto vyznačen, provoz pro pěší turisty a cyklisty bude v tomto úseku omezen," doplnil Jan Venclík.

Diskuse k článku - napište váš názor
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace