Sleduj nás

Fury se bude muset opravdu hodně dobře připravit, aby Usyka porazil, mysli si slavný šampion

Fury se bude muset opravdu hodně dobře připravit, aby Usyka porazil, mysli si slavný šampionFOTO: TOP RANK

Tyson Fury do této bitvy vstoupí jako papírový favorit, ale zase prý ani on sám nebude vědět, před jak velkou hrozbou stojí.

Bývalý šampion čtyř hmotnostních kategorií Roy Jones Jr. poukazuje na to, že výška v boxu není vždy úplně výhodou. Usyk možná nemá takovou KO sílu, jako měli předchozí Furyho protivníci, ovšem je dvakrát tak rychlejší a přesnější. A takový typ soupeře by urostlým boxerům mohl dělat problémy.

„Jen se podívejte na Joshuu, ten by mohl vyprávět. Pokud se proti vám postaví někdo, jako je Oleksandr Usyk, který je velice chytrý, rychlý a agilní, musíte kvůli němu překopat celý svůj styl. V tomhle je Oleksandr prostě výjimečný a myslím si, že představuje zkoušku, které ani sám Tyson ještě  nečelil,“ promluvil Roy Jones pro iFL TV.


Aby to však nevypadalo, že slavný boxerský veterán sází na ukrajinského šampiona, nabídl nám pohled i z toho druhého soudku. Ani Usyk by neměl nic podceňovat, protože stát proti soupeři Furyho rozměrů pro něho bude také novinkou. 

„Podobně však mohu mluvit i opačně. Fury je překážkou, kterou Usyk doposud ještě nepotkal. Na svou výšku je poměrně agilní a v těžké váze, když opomenu ten výkon proti Francisovi Ngannou, je stále považován za jedničku. Myslím si, že když využije své fyzické parametry a svého soupeře zpomalí, tak ho může knokautovat. Ale opravdu nevím, co se stane. Nemůžu se dočkat, až to zjistím,“ prohlásil.


Následně se moderátor Jonese zeptal na tip na výsledek. A i když se mu do toho příliš nechtělo, nakonec odpověděl. „Mám rád oba boxery, ale někdy člověk proste musí jít s davem a držet se papírových předpokladů, že velký muž porazí toho malého. Takže se přikláním spíše k Furymu, ale je tam pořád dost proměnných a a zdali se s nimi popasuje, to uvidíme až v samotném zápase,“ uvedl Roy Jones.


Další články