Hostouň dostala nařezáno od Sparty, přesto slyšel trenér Rodinger chválu na svůj tým

Hostouň dostala nařezáno od Sparty, přesto slyšel trenér Rodinger chválu na svůj tým

Nesnáší porážky, ale dokáže přiznat kredit soupeři. Přesně to také trenér Sokola Hostouň Dominik Rodinger udělal, když jeho svěřenci dostali šest branek na půdě druholigové Sparty. Hrát v tak krásném areálu se skvělým soupeřem je obrovská odměna a my si z toho musíme vzít maximum. Velmi si toho vážíme a děkujeme Spartě za tuto možnost. Trenéru Loučkovi, jeho realizáku a celému týmu držím palce do jarní části sezóny, uvedl na stránkách Sokola kouč.

Dalo se očekávat, že bede mít sparťanské béčko napěchované talenty v přípravném duelu navrch. Šest gólů ale bylo přídělem, který nemile zaskočil kouče Rodingera. Přece jenom, jeho svěřenci jsou na druhém místě A skupiny ČFL a třeba s rezervou konkurenční Slavie dokázala Hostouň odehrát na podzim v soutěži parádní představení. Byť o gól prohrála.

Může se to podle výsledku strahovského utkání zdat podivné, ale ani tentokrát nebyla Hostouň tak špatná. "Výsledek je špatný, poslední minuty jsem přemýšlel, jak to vyhodnotím. Sám k sobě, k týmu," svěřil se kouč poražených.

Hodně na něj zapůsobily ohlasy po závěrečném hvizdu. "Po zápase za mnou přišel Tim Sparv, asistent trenéra a bývalý kapitán reprezentace Finska, že nám uděluje velký kredit a respekt za naší předvedenou hru. Že jakmile zlepšíme finální fázi, tak budeme velmi silný tým," prozradil Rodinger.

Třetiligový lídr má další posilu. Velvary dají šanci útočníku Kolaříkovi, který prošel akademií Dynama Drážďany

Přiznal, že se trenérský kolega trefil. Ta slova souzněla s tím, co se Rodingerovi honilo po skončení duelu v hlavě. "Popsal to přesně tak, jak jsem to šedesát minut cítil. Napočítal jsme čtyři šance. Bohužel zatím nedáváme branky," uvedl bývalý vynikající gólman.

"Mrzí mě jediná věc a to je, že nám nesepne kontrolka za stavu tři nula a nezačneme hrát jinak, jednodušeji, aby právě nedošlo k takovému debaklu. Ale k tomu nám chybí zkušenosti, ke kterým se musíme přes takové výsledky dopracovat," dodal.