20. 2. 2024

Novinka pod lupou: The New Look (Apple TV+)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název The New Look (New Look)
Žánr životopisný, historický, thriller
Stanice Apple TV+
Premiéra 14. 2. 2024
Vysílání středa
Délka pilotu 61 minut

Kdo?

O čem to je?

Seriál o vzestupu módního návrháře Christiana Diora, který sesadil z trůnu Coco Chanel a pomohl vrátit světu ducha a život svým ikonickým otiskem krásy a vlivu.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Nový pohled na svět módy očima Christiana Diora. Po výborném Halstonovi jsem čekal další podobnou podívanou, navíc okořeněnou rivalitou mezi ním a Coco Chanel. Jenže po 2 epizodách jsem se jí nedočkal. Seriál se totiž věnuje minulostí obou návrhářů v rámci 2. světové války a tam příběh zcela selhává a drží se nad vodou jen tehdy, když nastoupí Coco a svět haute couture. Má to sice logiku, jelikož v této době docházelo k mnohým událostem v životě Diora, ale jeho New Look přichází až po válce! Hold na druhou světovou jsou tu jiné díla a autoři mohli tuto část vymyslet lépe. Jistě, je to doba, která je sama o sobě dramatická, ale spoléhat se jen na to seriálu moc neprospělo. Celkovému dojmu neprospívá ani filtr, který má navodit vintage vizuál, podtrhující minulé časy. Také by mně dost zajímalo, jestli Dior byl místy až tak apatický, jak to předvádí Ben Mendelsohn v hlavní roli, zatímco Juliette Binoche mně zcela přesvědčila, že se tak Coco Chanel chovala. Právě jejich „soupeření“ je na ději to nejzajímavější a je to důvod zkusit ještě další epizody.

  • Rivalita mezi Chanel a Diorem
  • Ben Mendelsohn v roli Diora
  • Zbytečně se dost času věnuje Paříži za 2. světové
50 %
Mé hodnocení
richardK

Po Balenciagovi jsem byla na novou ikonu zvědavá. Musím říct, že tato novinka mě až tolik nezaujala, myslím tedy v porovnání se seriálem od Disney+, ale i tak se na to dobře dívalo. Hlavní hrdina je takový nevýrazný. Jasně, je to podle skutečnosti, tvůrci seriálu si nemůžou osobnost přibarvit. A určitě bude zajímavé sledovat, jak se z takového uťápnutého člověka stala ikona módy. Ale musím přiznat, že mě prostě až tolik tento člověk nebaví.

Více se mi líbily scény na univerzitě, resp. v přítomnosti, než když se pak příběh vracel do minulosti (což byla většina dílu). Asi je to i tím, že to válečné období nepatří mezi moje oblíbené a sledovat Francii okupovanou nacisty prostě není něco, co bych vyhledávala, přičemž tady je to základní bod celého příběhu. Ta móda mi tady přijde jako taková okrajová záležitost. Když už ale vykoukne, tak je opravdu krásná a půvabná.

Určitě zkusím i další díly, ale kdybych si měla vybrat, tak raději dávám přednost Balenciagovi.

  • podle skutečnosti
  • pro milovníky módy
  • samotná móda
  • hlavní hrdina mi moc nesedí
  • seriály s nacisty osobně nevyhledávám a moc mi nesedí
60 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Líbilo se? Tak si to nenech jen pro sebe! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu