Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Zubří si poradilo s tabulkovým konkurentem Brnem a snížilo jeho náskok na dva body

Souboj sousedů v tabulce extraligy házenkářů zvládli jasně domácí. V dohrávce 22. kola sedmé Zubří přehrálo 30:24 o příčku lépe postavené Brno a snížilo náskok Jihomoravanů na dva body. Ti prohráli už třikrát za sebou v domácí soutěži. Kopřivnice porazila Frýdek-Místek 35:24. Vítězství si připsali i házenkáři Plzně, kteří si poradili s Maloměřicemi. Tři body si z utkání s Jičínem odvezly Lovosice.

Házenkáři Plzně rozhodli až 21 góly ve druhém poločase zápas v hale posledních Maloměřic. Brněnský tým v úvodní půlhodině hrál s mistrovským Talentem vyrovnanou hru a o přestávce držel stav 18:18, až pak se favorit dostal do trháku a odvezl si jasné vítězství 39:26.

Nejlepším střelcem hostů byl šestigólový Ondřej Šafránek. Plzeňští se ve druhém poločase museli obejít bez Jakuba Doudy, jenž dostal ve 30. minutě červenou kartu a jeho faul těsně před koncem první půle ze sedmimetrového hodu potrestal Jan Drásal.

Kopřivnice deklasovala Frýdek-Místek 35:24. Slezané prohráli počtvrté za sebou a na posledním postupovém místě do play-off mají stále dvoubodový náskok před Jičínem.

Házenkáři Karviné do čtvrtfinále Evropského poháru nepostoupili. V domácí odvetě remizovali 29:29 se Steauou Bukurešť a po týden staré prohře 27:28 z Rumunska vypadli.

Vicemistra české extraligy stejně jako v prvním zápase táhl střelec Domink Solák, ale ani jeho 14 branek na postup nestačilo. Karviná od začátku ztrácela a po přestávce Steaua vedla v jednu chvíli až o čtyři branky. Slezané sice ztrátu vymazali, ale vyřazení odvrátit nedokázali.

"Rozhodovalo se asi už v první půli. Místo toho, abychom se utrhli, tak jsme museli dotahovat. Navíc nám nefungovala pravá strana," uvedl trenér Karviné Michal Brůna. Litoval nedotažené koncovky. "Sedm střel (Solák) za sebou trefil, tu poslední bohužel ne. Nemůžeme mu ale nic vyčítat, celý zápas nás táhl. Mrzí mě, že jsme nepostoupili, hráli jsme doma, před skvělým publikem, ale kousek nám chyběl. Rumuni měli i trochu více štěstí, několikrát vymetli pavučinu, vracely se k nim odražené míče. Je to škoda," litoval Brůna.

Karviná, která v soutěži obhajovala čtvrtfinálovou účast z minulé sezony, byla posledním českým zástupcem v evropských pohárech.

Chance extraliga házenkářů – 22. kolo:

Zubří - KP Brno 30:24 (14:11)
Nejvíce branek:
Mičkal 8/2, Kyryljuk a Bajer po 6 - Čorič 7, Šůstek 5, Vukičevič 5/1.

Maloměřice – Talent tým Plzeňského kraje 26:39 (18:18)
Nejvíce branek: Škalda a Mucha po 4, Drásal 4/3 – Šafránek 6, Bláha 5, Čurčič a Voves po 4.

Strakonice – Nové Veselí 24:22 (10:10)
Nejvíce branek: Němec 9/2, Nejdl5, Sedláček 4 – Gregorovič 8, Flajsar 4/3, Štěpán 3.

Jičín – Lovosice 31:39 (15:19)
Nejvíce branek: Dolejší 9/2, Hlava a Doškář po 5 0 Chotěborský 7/4, Kupa a Hniďák po 6

Kopřivnice – Frýdek-Místek 35:24 (16:10)

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články