Hlavní obsah

Nová alba: Idles, Paloma Faith, Mother Mother, Dukla, Jáchym Bašek, Ihsahn i Cast

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Z alb, která vyšla v posledních dnech, si pozornost jistě zaslouží novinka britských Idles, osobní nahrávka ostrovní zpěvačky Palomy Faith a novinka Kanaďanů Mother Mother, která zve na pražský koncert 24. března. Na české scéně stojí za to upozornit na desku skupiny Dukla i na digitální album Jáchyma Baška.

Foto: Novinky

Nová alba

Článek

Idles: Tangk

Na pátém studiovém albu se britská rocková kapela Idles rozhodla přimět lidi vnímat krásu lásky. Tvrdí, že natočila zamilované písně, které jsou oslavou života. Jedním z producentů písní je Nigel Godrich, jenž pracoval na deskách Radiohead, Paula McCartneyho, U2, Becka, Rogera Waterse a dalších.

Foto: Partisan Records

Obal alba

Paloma Faith: Glorification of Sadness

Britská zpěvačka Paloma Faith vydává své šesté album. Je velice osobní, neboť reflektuje její rozchod s partnerem, po jehož boku strávila deset let a má s ním dvě děti. Psaní písniček jí pomohlo zachytit stav její mysli během rozchodu, jenž probíhal v roce 2022.

Foto: Sony Music

Obal alba

Mother Mother: Grief Chapter

Mother Mother je kanadská kapela, jejíž v pořadí devátá studiová kolekce přináší vyzrálou indierockovou hudbu. Již 24. března se představí v pražském Foru Karlín.

Foto: Warner Music

Obal alba

Zpěvačka a hudebnice Lenka Filipová: Jsem fatalistka, věřím na náhody

Hudba

Dukla: Stejný lepší

Ve srovnání s předchozí tvorbou pražské kapely Dukla jsou písně na jejím druhém albu více taneční a propracované. Trio do nich přeneslo radost ze společného tvoření, která se do výsledné podoby propsala v lehkosti, touze zkoušet nové věci, nástroje a postupy, ale také nadsázce a náznacích humoru.

Foto: Bumbum Satori

Obal alba

Jáchym Bašek: Sedmera

Jako voničku písniček k různým věcem označuje hudebník, skladatel a zpěvák Jáchym Bašek ty, které nahrál na své sólové album Sedmera. Nepostrádají vážnost ani humor, jsou stylově rozevřené a disponují solidními melodiemi.

Foto: archiv J. Baška

Obal alba

Ihsahn: Ihsahn

Norský hudebník Ihsahn vydal svou osmou desku. Spojil na ní svou vášeň k black metalu s jeho progresivní podobou tak, jak ji sám vnímá. Podle několika recenzí na desku jde o jeho nejzásadnější dílo.

Foto: Candlelight Records

Obal alba

Cast: Love Is The Call

Britská formace Cast zářila už na britské scéně devadesátých let. Vznikla v roce 1992 a patřila do tehdejší ostrovní špičky. Roku 2001 si udělala pauzu a vrátila se až po devíti letech. Její sedmé studiové album, které nese cejch alternativního a indie rocku, by podle slov muzikantů mohlo být poslední.

Foto: Cast

Obal alba

Kapela Malina Brothers: Naše cesta začala v hospůdce

Hudba

Americký banjista Béla Fleck: Hudba na hranicích žánru má šťávu

Hudba

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám