Trikolora podpořila zemědělce. »Vondra přišel o kredit,« píše

Politická strana Trikolora podporuje zemědělské protesty, neboť na Green Deal, neboli Zelenou dohodu pro Evropu, má stejně negativní názor jako protestující zemědělci a považuje jej za zhoubu české i evropské ekonomiky. Uvedla to ve svém aktuální stanovisku.

»Pondělní zemědělský protest demaskoval vládu i média hlavního proudu. Slouží kdekomu kolem, jen ne občanům České republiky. K diskreditaci protestujících zemědělců použily ruku v ruce totalitní estébácké metody, nechvalně známé z dob minulého režimu,« připojila Trikolora.

»Staré římské pravidlo Divide et impera!, neboli Rozděl a panuj!, evidentně stále platí. Zemědělci a zemědělské organizace, které kolaborují s vládou, jsou ostudou zemědělského stavu. Jejich jednání je krajně nekolegiální. Poškozují sebe, své kolegy i občany naší země,« připojuje se ve stanovisku s dodatkem, že »teolog z KDU-ČSL na postu ministra zemědělství je naprostý omyl« na adresu ministra Marka Výborného.

Ještě ostřejší kritikou podrobila Trikolora lídra kandidádky SPOLU pro volby do Evropského parlamentu Alexandra Vondru (ODS). »Jestli Sašovi Vondrovi z dob disentu ještě zbyl nějaký kredit, v souvislosti s estébáckým kompromitujících prefabrikátem, vyhotoveným za účelem kompromitace Zdeňka Jandejska, se kterým se dostavil do televize, o něj přišel. Je to neuvěřitelná hanba,« píše se dále ve stanovisku strany předsedkyně Zuzany Majerové.

»Poté, co předseda vlády Petr Fiala označil demonstranty na Václavském náměstí za proruské, doc. Miroslav Ševčík jej nazval hňupem. Nyní Fiala stejně označil také protestující zemědělce. Nezbývá než konstatovat, že docent Ševčík měl pravdu. Čím dříve Fialova vláda skončí, tím lépe pro naši zemi i pro naše občany,« dodává Trikolora.

Trikolora získala v posledních parlamentních volbách 2,76 procenta. Po jejím boku šli v roce 2021 i Svobodní a Soukromníci. V následných komunálních volbách bylo jejím nejčastějším partnerem hnutí SPD, s nímž nedávno uzavřela dohodu o společném postupu pro volby do Evropského parlamentu. Předsedkyně Zuzana Majerová má být na kandidátce číslem tři.

(pk)

FOTO – volimtrikoloru.cz

Související články

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy