Barbora Bezáková má novou roli. Jako expertka na mrtvoly rozpálí nejen poldu Matáska

Barbora Bezáková jako nová posila pro Mráze - Polda VI (1)

Oblíbený krimiseriál s Davidem Matáskem coby svérázným poldou ze staré školy se vrací na obrazovky. S šestou sérií vstupuje do děje i nová tvář v podání Barbory Bezákové. Jaká bude její role nebo komu hereččina postava pořádně zamotá hlavu?

Barbora Bezáková si zahraje forenzní analytičku Terezu Slámovou, která nastoupí na oddělení jako posila a pravá ruka Mráze v podání Jiřího Vyorálka. Pozornost si okamžitě vyslouží nejen od samotného Mráze, ale i od všech tří policistů – Michala Břízy, Andreje i Juniora, které hrají David Matásek, Igor Orozovič a Vladimír Polívka, který nedávno promluvil o potyčce s fanynkou. Co mu řekla?

V prvním případu premiérové řady Poldy, kterou uvidíte každou středu ve 20:15 na Primě, se pátrá po nové asistentce, a tak se objeví Tereza Slámová. Parta poldů se tak rozroste o další ženu a najít ji bylo celkem složité. „Agentka Petra Svarinská mi napsala, abych se šla ukázat na jeden casting. Vzpomínám si, že jsem byla hrozně nervózní, protože jsem to vůbec nestíhala, celá Praha byla ucpaná. Když jsem dorazila, zkusili jsme tři situace a nechápala jsem, proč na mně rovnou zkouší kostýmy. Postavili mě k Davidovi a nakonec mi řekli přímo v ten večer, že mě berou. Dali mi do ruky scénář a já odjížděla překvapená a šťastná, že to vyšlo,“ popisuje svůj rychlý vstup do slavného seriálu Barbora.

O předchozích sériích mladá herečka ponětí měla, protože obdobný seriál točila na Slovensku. „Smála jsem se, že první velká příležitost tady a hned seriál podobný tomu, který mám za sebou,“ prozrazuje herečka, která sice pochází ze Slovenska, ale už řadu let žije v České republice. „Studovala jsem na brněnské JAMU, jsem tu už od osmnácti let. Jsem ráda, když mě někdo pochválí, že není slyšet ten slovenský přízvuk. Dávám si záležet,“ přiznává Bezáková, která tak díky Poldovi zažila setkání s Davidem Matáskem.

Respekt z mrtvol i z Davida Matáska

„Když jsem se dozvěděla, že půjdu na casting s Davidem, byla jsem hodně nervózní, ale už od prvního setkání byl velmi milý, vstřícný a přátelský. Hodně mi pomáhal s tím, že jsem naskočila už do rozjetého vlaku. Nasmáli jsme se a cítila jsem se fakt dobře, takže ze mě všechno opadlo. I když natáčení šesté série skončilo, stále jsme v kontaktu. Když je v Bratislavě, tak mi napíše, jestli tam nejsem. Byla jsem se za ním podívat i v divadle,“ vzpomíná milá herečka.

Barbora hraje v Poldovi forenzní analytičku a je velmi ráda, že se jí pohled na mrtvoly vyhnul. „Bylo mi už na začátku řečeno, že bude Tereza v laboratoři a že ty mrtvoly tam nebudou nic extra, spíš se to bude řešit slovně. Za to jsem ráda,“ přiznává herečka, která je zvědavá, co na ni diváci řeknou a jak ji v seriálu přijmou.

Poznáte v ději interiéry jiného seriálu?

Vyšetřování přivede tým kriminalistů do zákulisí natáčení televizního seriálu, kde došlo k vraždě scenáristky. Postupně odhalují komplikované vztahy ve štábu filmařů a více či méně úspěšně odolávají pozlátku showbyznysu. Kde jinde točit primácký seriál než v ateliérech seriálů vlastní tvorby. První díl Poldy se tedy odehraje v ateliérech seriálu ZOO. „Na několik dní se tvůrci nastěhovali do ateliérů, které patří ZOO. Vše se muselo naplánovat, jelikož se Polda musel točit pouze v termínech, kdy bylo na ZOO volno. Polda si tak půjčil dekorace, ve kterých se natáčí přípravna pro zvířata, ta se tím proměnila v pitevnu. Byt Veroniky Freimanové okusil vraždu a její kancelář sloužila jako kancelář scenáristů. Místo, kde David Matásek skolil jednou ranou zloděje, sloužilo i pro natáčení scény, kdy Sabina Laurinová prožije jako Alice Novotná přepadení,“ popisuje prolnutí seriálu PR koordinátor Josef Ducký.

Je vám povědomá tahle cesta s průjezdem? Na stejném místě se natáčel také seriál Sestřičky. Podívejte se v další ukázce z prémiérové řady Poldy:

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 30. 4. 2024

Berani, tento den nemusí být zrovna nejenergičtější. V poslední době jste tvrdě pracovali a vaše tělo potřebuje čas na doplnění energie. Travte nějaký čas v klidu doma. Schoulete se s čajem a dobrou knihou a nechte svou mysl cestovat, kam chce. I když vaše tělo zpomaluje, vaše mysl je aktivnější než kdy jindy. Mohl by to být plodný čas pro strategické tvůrčí změny, které byste chtěli provést doma nebo v práci.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.