Hlavní obsah

Policejní důstojník se spolčil se zlodějem a předělával kradená auta. Půjde na 5,5 roku do vězení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Teplé místečko policejního důstojníka vymění za pobyt za mřížemi kapitán Miloš Veselý. Ten totiž místo toho, aby bojoval proti zlodějům aut, se s jedním spolčil. A k tomu navíc sám předělával kradená auta, aby je mohl přihlásit jako nikdy nekradené vozy. O svých chybách teď bude moci přemýšlet ve vězení, kam jej na 5,5 roku poslal brněnský krajský soud.

Foto: Petr Kozelka, Právo

Miloš Veselý u prvoinstančního brněnského městského soudu.

Článek

Veselý se podle soudu nechoval jako strážce zákona, ale spíš jako protřelý podvodník s auty. Dle verdiktu si nejprve upravil v Rakousku ukradené BMW.

Z vraku podobného auta předělal na kradený vůz různé identifikátory včetně VIN kódu, pak auto zaregistroval jako bezvadný kus.

To stejné provedl se Škodou Octavia, která byla odcizena v Brně. Nakonec ještě pomohl svému kumpánovi a stejným postupem mu zlegalizoval ve Francii ukradený Volkswagen.

Při posledním kousku se ale podle verdiktu dostal do problémů, protože auto se po jednom ze servisních úkonů dostalo do policejního skladu s podezřením, že se jedná o kradený vůz. Veselý ale napsal úřední záznam, že auto je zcela v pořádku, a bylo po pátrání.

Koupíte auto, spravíte ho manželce a jste hloupej polda, dostanete 5,5 roku. Je to smutné
Miloš Veselý, obžalovaný

K tomu byl navíc v kontaktu z již odsouzeným zlodějem aut, nad jehož rejdy zavíral oči, a dokonce mu ještě sděloval informace z neveřejných policejních databází například o tom, zda a jaké má ukradený vůz zabezpečovací systémy.

Veselého loni v listopadu potrestal za zneužití pravomoci a další trestné činy brněnský městský soud čtyřmi lety vězení, proti verdiktu se ale odvolal jak státní zástupce, tak i obžalovaný.

Odvolací senát v čele s Markétou Jirsovou ale popřál jen sluchu obžaloby a čtyřletý trest označil za nepřiměřeně mírný.

„U obžalovaného je jen jedna polehčující okolnost, a to dosavadní bezúhonnost. Přitěžuje mu naopak to, že činy páchal s rozmyslem, ze ziskuchtivosti a také zneužil svého zaměstnání policisty,“ vysvětlila zpřísnění trestu Jirsová.

Veselý přitom od začátku svou vinu popíral. Auta prý normálně koupil, dal do nich běžné součástky, opravil je a zprovoznil, neboť autům rozumí.

„Koupíte auto, spravíte ho manželce a jste hloupej polda, dostanete 5,5 roku. Je to smutné,“ posteskl si po verdiktu. Rozsudek pro něj znamená nejen vězení, ale také neslavný konec v uniformě.

Policista byl obžalován za krádež v Ikee. Zboží nakládal do kočárku

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám