Oblíbený krimi seriál Polda se vrací se šestou sérií: Tým rozšíří Barbora Bezáková

Již šestou sezónu mohou diváci sledovat Davida Matáska v hlavní roli v seriálu Polda. Nová řada si vyžádala osvěžení hereckého obsazení, přichází tak neokoukaná tvář v podání Barbory Bezákové. Ta si zahraje forenzní analytičku Terezu Slámovou, sdělil redakci NašeTéma Josef Ducký z TV Prima.

Reklama

Krimi seriál Polda v šesté řadě představí osm nových epizod, tedy osm vražd i příběhů ze života hrdinů. Po skončení páté série je zřejmé, že policejní šéf Martin Fišer, ztvárněný Ondřejem Pavelkou, odchází do důchodu, hlavní hrdina Michal Bříza si tak přirozeně říká, zdali už rovněž nenastal jeho čas. Na oddělení však zavítá nová kolegyně, která zvedne stojaté vody. A zaujme pozornost všech hlavních představitelů – nejen Davida Matáska, ale i Vladimíra Polívky a Igora Orozoviče.

Ryze mužskou partu doplní forenzní analytička Tereza Slámová, jejíž role se zhostila Barbora Bezáková, a bude tak pravou rukou Jiřího Vyorálka. Herečka s úsměvem vzpomíná na casting, jelikož se jí roli zadařilo získat tak trochu náhodou a úspěch příliš nečekala.

„Agentka Petra Svarinská mi napsala, abych se šla ukázat na jeden casting. Vzpomínám si, že jsem byla hrozně nervózní, protože jsem to vůbec nestíhala, celá Praha byla ucpaná. Když jsem dorazila, zkusili jsme tři situace a nechápala jsem, proč na mně rovnou zkouší kostýmy. Postavili mě k Davidovi, a nakonec mi řekli přímo v ten večer, že mě berou. Dali mi do ruky scénář a já odjížděla překvapená a šťastná, že to vyšlo,“ popisuje Barbora Bezáková získání role v seriálu Polda. „Asi to tak mělo být.“

Herečka sice pochází ze Slovenska, své místo však už několik let nalézá v České republice. Skoro se zdá, jako by byla rodilou Češkou. „Studovala jsem na brněnské JAMU, jsem tu už od osmnácti let. Jsem ráda, když mě někdo pochválí, že není slyšet ten slovenský přízvuk. Dávám si záležet,“ vzpomíná na dobu, kdy opustila svůj domov.

Prostředí vražd a vyšetřování jí není cizí, v podobném seriálu si zahrála již na rodném Slovensku. „Smála jsem se, že první velká příležitost tady a hned seriál podobný tomu, který mám za sebou,“ dodává Barbora. A že to byla pořádná příležitost. Možnost zahrát si po boku oblíbeného Davida Matáska pro ni byla klíčová, i když zpočátku cítila nejistotu.

„Když jsem se dozvěděla, že půjdu na casting s Davidem, byla jsem hodně nervózní, ale už od prvního setkání byl velmi milý, vstřícný a přátelský. Hodně mi pomáhal s tím, že jsem naskočila už do rozjetého vlaku. Nasmáli jsme se a cítila jsem se fakt dobře, takže ze mě všechno opadlo. I když natáčení šesté série skončilo, stále jsme v kontaktu. Když je v Bratislavě, tak mi napíše, jestli tam nejsem. Byla jsem se za ním podívat i v divadle,“ uvedla herečka Bezáková.

Role v kriminálním seriálu herečce umožnila dostat se do zajímavých situací, je však ráda, že se vyhnula pohledům na mrtvoly. „Bylo mi už na začátku řečeno, že bude Tereza v laboratoři a že ty mrtvoly tam nebudou nic extra, spíš se to bude řešit slovně. Za to jsem ráda,“ přiznává Barbora.

Úvodní epizoda nese název Křídla spravedlnosti, v níž policejní vyšetřovatelé zavítají do televizního prostředí. „Vyšetřování přivede tým kriminalistů do zákulisí natáčení televizního seriálu, kde došlo k vraždě scenáristky. Postupně odhalují komplikované vztahy ve štábu filmařů a více či méně úspěšně odolávají pozlátku šoubyznysu,“ přibližuje Josef Ducký dění seriálu redakci NašeTéma.

Televize Prima během natáčení prvního dílu využila ateliéry, které slouží seriálu ZOO. „Na několik dní se tvůrci nastěhovali do ateliérů, které patří ZOO. Vše se muselo naplánovat, jelikož se Polda musel točit pouze v termínech, kdy bylo na ZOO volno. Polda si tak půjčil dekorace, ve kterých se natáčí přípravna pro zvířata, ta se tím proměnila v pitevnu. Byt Veroniky Freimanové okusil vraždu a její kancelář sloužila jako kanceláře scénáristů.

Místo, kde David Matásek skolí jednou ranou zloděje, sloužilo i pro natáčení scény, kdy Sabina Laurinová prožije jako Alice Novotná přepadení,“ dodává Josef Ducký pro redakci NašeTéma. Úvodní epizodu můžete sledovat ve středu 21. února ve 20:15 na TV Prima.

Autor: Pavla Krejčí – NašeTéma. Zdroj: TV Prima – Josef Ducký.

Diskuze Vstoupit do diskuze
Přidat na Seznam.cz
Zakládáme si na tom, aby NašeTéma.cz bylo místem bezpečné diskuze. Přidávání komentářů do diskuze je proto dostupné pouze s účtem na Seznam.cz.

Pokud jste v článku zaznamenali překlep, nesrovnalost či chybu, neváhejte nám, prosím, napsat na email: tym@nasetema.cz. Děkujeme!

Reklama
Reklama
Reklama