Yates byl velkým favoritem na celkové vítězství a jeho odstoupení výrazně oslabilo domácí tým UAE Emirates. Pád přišel asi 50 kilometrů před cílem a Yates se dokázal vrátit do pelotonu a bez problému pokračoval dalších 37 kilometrů. "Myslím, že nějaký jezdec prostě nedával pozor a spadl před Adama," řekl pro globalcyclingnetwork.com Mikkel Bjerg, Yatesův týmový kolega. "Říkal, že ho trochu bolí hlava, takže Matxin (hlavní sportovní ředitel UAE Emirates, pozn. red.) řekl, že je to jeho rozhodnutí a jestli chce, může jet v klidu. Je opravdu důležité, aby v takové situaci poslouchal sám sebe a prostě si dával pozor. Víte, je to jen cyklistický závod."

Sám Yates by však ze závodu neodstoupil, museli za něj rozhodnout jeho šéfové. "Má otřes mozku, nejdřív říkal že je v pořádku, ale z auta viděli, že není v pořádku, a požádali ho, aby zastavil," prozradil Mauro Gianetti, ředitel UAE Emirates. "Chtěl pokračovat, říkal, že se cítí dobře, ale cítili jsme, že měl silný otřes hlavy a při otřesu mozku jsme si řekli, že nemá smysl pokračovat."

GG391clXUAAk7v9.jpeg

Jay Vine, nový lídr závodu, s Yatesem také mluvil: "Nepamatuje si, že by spadl na zem, takže na něj všichni myslíme. Není to způsob, jakým byste chtěli vidět jednoho ze svých týmových kolegů opouštět cyklistický závod."

Yates měl po skončení AUE Tour startovat na Tirreno-Adriatico, které startuje 4. března. Nyní však není jasné, zda už bude schopný závodit a jak vážný otřes mozku byl. 

Pro tým UAE Emirates to nebyl příliš úspěšný den nejen kvůli odstoupení Adama Yatese. Brandon McNulty ztratil čas a taky vedení v celkovém pořadí, které za něj převzal Jay Vine. Oba ztratili dost času na vítěze etapy Bena O'Connora, který je už pouze 11 sekund za Vinem. McNulty ztrácí 13 sekund.