InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Koncert chrámového sboru Prachatice

    sobota 18.5 19:00 - Kostel sv. Prokopa, Strakonice

  • Šperkařský workshop

    sobota 18.5 9:00 - Hospoda Na Nové, Volyně

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

VIDEO: Lokomotiva postoupila do semifinále už po třetím zápase! Marcilis věnoval Střelcům na rozloučenou hattrick

Lokomotiva slaví postup do semifinále. , Autor: Josef Janda

Lokomotiva slaví postup do semifinále.     Autor: Josef Janda

VESELÍ NAD LUŽNICÍ - Hokejisté veselské Lokomotivy ukončili čtvrtfinálovou sérii krajské hokejové ligy se Střelci z Jindřichova Hradce v nejkratším možném termínu. Ve středu 21. února přivítali soupeře potřetí a znovu dokázali zvítězit. Jaký rozdíl oproti základní části, v níž Střelci dvakrát vyhráli! Ve třetím měření sil viděli fanoušci dokonce 11 branek. Lokomotiva bleskově vedla, ovšem Střelci během devíti minut otočili. Pak si vzal slovo Jan Marcilis, jehož hattrick během necelých osmi minut posunul Lokomotivu na správnou kolej. Od té doby už Veselští vedení nepustili.

 

Střelci utkání ještě zdramatizovali a na začátku třetí periody snížili na rozdíl jediného gólu. Nakonec ale dojeli na to, co provázelo oba týmy po celý zápas. V čase 57:53 přišel za stavu 6:4 trest pro Popelku, který pak neudržel emoce na uzdě. Vyfasoval ještě trest za nesportovní chování a vysloužil si i osobní trest. Rozhodčí rozdali dohromady 26 dvouminutových trestů. Fanoušci si užili jak drobné fauly, tak fauly vysokou holí a několik rvaček.

Poslední se do střelecké listiny zapsal dvacet sekund před koncem zápasu Klimeš, který uzavřel na 7:4. Hokejisté Lokomotivy se pak dlouhé minuty zdravili s fanoušky a na závěr jim na ledě předvedli i mašinku. V semifinále se utká Lokomotiva s Hlubokou nad Vltavou nebo se Soběslaví, která vyřadila Strakonice také 3:0 na zápasy.

TJ Lokomotiva Veselí nad Lužnicí – HC Střelci Jindřichův Hradec 7:4 (3:2, 2:1, 2:1), branky a nahrávky: 2. Mikeska (J. Krcho), 15. Marcilis (R. Benda, Klimeš), 20. Marcilis (Novotný), 23. Marcilis (Novotný), 35. Mikeska (Ludvík), 58. Klimeš (Vlach), 60. Klimeš (Pechlát, R. Benda) – 5. Punda (Egert, Popelka), 14. Popelka (Punda), 22. Heřmánek (Tržil), 42. Anderle (Štrajt, Tržil), rozhodčí Vavruška, Vokoun – Diviš, Mašek, vyloučení 12:14, navíc Popelka (J. Hradec) 10 minut + do konce, využití 3:1, 249 diváků.

Loko Veselí: Ludvík (Plecer) – Štěcha, J. Benda, Krampl, Čížek, Kadlec, Šťastný – Klimeš, R. Benda, Marcilis, J. Krcho, Mikeska, Bláha, Vaněk, Pechlát, Novotný, Vlach.

Jindřichův Hradec: Vácha (Pachman) – Punda, Popelka, Ištvánik, Kubín, Kocar, Janeček – Svoboda, Šimek, Tržil, Anderle, Heřmánek, Štrajt, Egert, Drbal, Gurka, Košťál.

Trenér Lokomotivy Lukáš Míchal ocenil kvalitu Střelců. „Soupeř předvedl super výkon. Střelci hráli velmi dobře, což jsme ani nečekali. Byl to proti nám jejich nejlepší výkon v sezoně. Myslím, že se to divákům muselo líbit. Viděli utkání plné emocí, ve kterém padlo hodně gólů," řekl po utkání trenér Lokomotivy.

Veselští prohráli v základní části s Jindřichovým Hradcem oba zápasy. „Před dnešním utkáním jsme to hráčům připomínali. Dvakrát jsme prohráli a teď ve čtvrtfinále jsme dvakrát vyhráli, takže to je ten rozhodující zápas. Takto jsme k utkání přistoupili a chtěli jsme tak hráče namotivovat. Chtěli jsme utkání zvládnout, abychom měli volný víkend," dodal Míchal.

A co čeká Lokomotivu v dalším kole play-off? Varianty jsou dvě. „Hluboká má kvalitní gólmany, my je ale máme také výborné, takže v tomto máme velkou sílu. Je tam i varianta, že bychom hráli se Soběslaví, to by ale Vimperk musel Hlubokou vyřadit," řekl na závěr Míchal.

Střelec hattricku Jan Marcilis okomentoval své třígólové vystoupení. „Kluci z lajny mě pořád hledají a někdy je to pro mě jednoduché se trefit. Jsem rád, že to tam napadalo. Třeba druhý gól byl tečovaný hráčem soupeře, což bylo hodně se štěstím. Jinak jsem samozřejmě rád, že jsem mohl pomoct k vítězství hattrickem," řekl Marcilis.

Střelec hattricku vyhlíží dalšího soupeře pro play-off, kterým bude Hluboká nebo Soběslav. „Tam už je to asi jedno. Musíme porazit kohokoliv. Teď jsme si dokázali, že play-off hrát umíme. Budeme dále bojovat a věřím, že dalšího soupeře potrápíme, ne-li že postoupíme do finále," dodal Jan Marcilis.

Ve videu si můžete prohlédnout přesilovku Lokomotivy pět na tři ze druhé třetiny:

Diskuse k článku - napište váš názor
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace