Než se stala královnou krásy, vychodila Kateřina Stočesová zahradnické učiliště a věnovala se floristice, tedy aranžování květin. To bylo její velkou vášní a dodnes si ráda nějakou tu zakázku připraví. 

Poté ale přišel úspěch v Miss České republiky. Ten provázely jisté kontroverze, protože kudrnatá dívka byla sice pohledná, ale osobnostně nebyla příliš vyzrálá a reprezentativní, jak se tehdy od Miss vyžadovalo. 

“Tehdejší ředitel Novy Vladimír Železný přesvědčil některé porotce, že tou pravou misskou by byla taková ta kudrnatá česká selka. Jmenovala se Kateřina Stočesová,” vysvětlil pro Blesk prezident soutěže Miloš Zapletal, jak se Stočesové podařilo uspět.

Nepříliš reprezentativní Miss

Pro Zapletala ale vítězství Kateřiny Stočesové znamenalo jen starosti. “Už před finále Miss ČR v roce 1998 jsem se domníval, že by s ní mohly být problémy, protože byla... No, jak to říci slušně, trochu jednoduchá,” zavzpomínal milovník ženské krásy.

Na to, že by plavovlásku vyslali na světovou soutěž krásy, mohli pořadatelé zapomenout. Kateřina Stočesová byla totiž cizími jazyky zcela nepolíbená, přestože se jí s tím tým Miss snažil pomoci. 

“Kateřina neměla o žádném cizím jazyku ani páru! Najali jsme jí tedy lektora angličtiny. Ten nám po několika týdnech řekl, že Kateřina ze sebe nevysouká ani yes. Na Miss World jsme tudíž poslali vicemiss Alenu Šeredovou, která anglicky mluvila dokonale a obsadila pak čtvrté místo,” řekl Miloš Zapletal s tím, že Stočesová mu to poté ještě dlouho měla za zlé a dokonce si myslela, že s Šeredovou udržuje poměr.

Šťastně rozvedená Kateřina

I přes tuto pověst poněkud naivní dívenky nakonec Kateřina Stočesová přece jen dospěla, vyzrála a začalo se jí dařit. V roce 2003 se provdala za movitého podnikatele Daniela Bezoušku. 

O pět let později se dvojice již rozváděla a modelka podle všeho vysoudila pořádný balík. Mluvilo se dokonce o stamilionové částce.

Následně se spokojeně rozvedená blondýnka vrhla na podnikání s nemovitostmi, čímž svůj život naprosto změnila. 

Z modelky realitní královnou

Herečce Daně Morávkové například prodala luxusní vilu v pražských Modřanech v hodnotě 36,5 milionu korun. Kromě toho vlastní bývalá modelka podíly v řadě dalších nemovitostí. 

Zda za podnikáním je skutečně jen ona sama, nebo jí s ním někdo pomáhá, není veřejně známo. V každém případě si dobře žije nejen ona, ale také její dvě děti - dcera Annemarie a syn Christopher.

S potomky nejraději tráví čas na chalupě a rádi také společně cestují. Kupodivu ale nevyhledávají exotiku, ale poznávají krásy Česka, které má výletníkům mnoho co nabídnout.

Související články