Slavnou scénu ve filmu Dobrý Will Hunting inspiroval bratr Matta Damona. Herec si i díky němu vysloužil Oscara

od Šárka Cvrkalová
2 minuty čtení
Matt Damon
Zdroj: Profimedia

Matt Damon si zahrál už v roce 1988 ve snímku Být dobrou matkou. Amerického herce ale nejvíce proslavily role ve snímcích Skrytá identita, Dannyho parťáci nebo Dobrý Will Hunting. Právě u posledního zmíněného snímku se stal inspirací pro jednu ze scén jeho bratr Kyle.

Dobrý Will Hunting je snímek z roku 1997. Pro Matta Damona byl v jeho kariéře velmi důležitým. Dokonce kvůli němu málem přišel o přátelství s Benem Affleckem, se kterým svou kariéru v podstatě odstartoval.

Herci a scenáristé snímku se v mnohém během přípravy filmu neshodli a několikrát se pohádali. Nakonec sice zůstali přáteli, trvalo jim ale 25 let, než byli schopni opět spolupracovat na nějakém projektu, vysvětluje BuzzFeed.

Inspirativní bratr

Mattův bratr Kyle je také umělcem. V médiích se nicméně příliš neukazuje. Začínal jako grafik, později se začal věnovat smíšenému umění. V současné době pracuje na výtvarných pracích, někdy zabrousí do multimediálních médií.

Díky snímku Dobrý Will Hunting si Matt vysloužil svého prvního Oscara za scénář. Jedna z nejlegendárnějších scén přitom byla inspirována tím, co se stalo jeho bratrovi.

Ten údajně kdysi šel po školní chodbě, kde na tabuli křídou napsal velmi složitou falešnou rovnici. Ta všechny natolik zaujala, že ji měsíce z tabule nikdo nesmazal, popisuje web People.

To inspirovalo klíčovou scénu ve filmu, kde Mattova postava Will, který pracuje jako školník, anonymně řeší nemožnou rovnici napsanou na jedné z tabulí při úklidu po pracovní době.

Sdílí lásku ke sportu

V mnohém jsou sice bratři odlišní, jak je ale vidět, ve skutečnosti se také v některých ohledech doplňují. Navíc mají i společné zájmy. Oba například milují jízdu na kole.

V roce 2009 se společně dokonce zúčastnili slavného závodu Cape Town Cycle Tour. Pro Kyla, který byl na závodění zvyklý, byla situace o něco méně náročná než pro jeho bratra, kterého musel k účasti v závodu přemlouvat. Nakonec si ale sportovní zážitek oba užili.

Stane se tato jejich společná chvíle také jednou inspirací pro nějaký další film? Nebo jakákoli jiná situace ze života sourozenců? Na odpovědi si budou muset fanoušci Matta Damona jednoduše počkat.

Zdroj: People, Mirror, BuzzFeed

Autor: Šárka Cvrkalová


Sdílet článek:Share on facebook
Facebook

Související články