Hlavní obsah
Názory a úvahy

I George Clooney doma vaří, musí vařit jenom ženy?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: 089photoshootings/pixabay

Jsem žena a nerada vařím, navíc nejsem sama…

Článek

Není nic špatného na tom, když cítíte, že vaším životním posláním je starat se o rodinu, celé dny vařit a uklízet. To, ale není moje představa o prožitém životě a jak vím od ostatních žen, ani pro mnohé z nich.

Nemám ráda vaření, nebaví mě neustále vymýšlet co vařit, ani nakupování a proces vaření. Bohužel jsem se narodila jako žena a očekává se automaticky, že budu umět vařit a nikdo se nepozastavuje nad tím, jestli mě to baví a jestli to dělat chci nebo ne. A jestli by se na vaření doma neměl stejnou měrou podílet i muž. Ostatně hlavně kvůli nim se v domácnostech vaří.

Jak padlo v Showtimu, žena George Clooneyho neumí vařit, a tak ten, kdo doma vaří, je právě on.

Znám mnoho žen, které se raději zbavily vztahů, než aby trávily dennodenně čas pobíháním po kuchyni a vařením pro manžela, který je také dospělý a má stejně tak jako vy dvě ruce a nohy, ale ani ho nenapadne, že by mohl také vařit. Ostatně vy nejste matka vašeho manžela, abyste se o něj starala jak o bezbranné dítě, jste jeho partnerka, né služka.

Přesto chápu, že pokud manžel pracuje do večera, těžko vám pak doma ještě uvaří. Obzvlášť pokud jste žena v domácnosti. Také chápu, že pokud máte doma děti, musí doma něco jíst. I když znám minimálně již dvě desetileté děti, které jsou schopné uvařit kompletní jídlo.

Podílet by se měla prostě celá rodina. A co vy, taky vás to vaření a vymýšlení jídel tak nebaví a závidíte těm, co vaří, jen když se jim chce?!

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz