Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Jednu ze dvou hlavních ženských rolí ve filmu Matka v trapu podle stejnojmenné knihy Uljany Donátové ztvárnila herečka Lenka Vlasáková (52). Sama je čtyřnásobnou matkou, do kina ji přišli podpořit manžel Jan Dolanský (46) a jejich dva synové Max a Johan.

Lenka našla stejně jako hlavní hrdinka kamarádku, které může zavolat i ve dvě ráno a řešit s ní úplně všechno. „Je úžasné někoho takového mít,“ řekla Super.cz. Ona sama ale nikdy neměla potřebu od rodiny utéct. „Takový přetlak, že bych cítila, že musím někam zmizet, jsem neměla. Mateřství mě bavilo a naplňovalo a díky mé práci se ty úniky vždycky nějak děly. Díky tomu jsem ten odpočinek, kdy myslíte na něco jiného, než jaké obujete dětem botičky, měla,“ míní.

A jaká byla Lenka matka? Spíš přísná, anebo benevolentní? „Zajímavé je, že si myslím, že jsem praktikovala spíš volnější výchovu. Ale nedávno jsme dělali rozhovor s mým synem Maxem a ten říkal, že jsem byla docela přísná maminka. Takže mé děti to možná vnímaly úplně jinak, než jsem to myslela,“ krčila rameny.

Max jako jediný ze sourozenců, sestry jsou výtvarně nadané a mladší bratr ještě dospívá, kráčí ve stopách svých rodičů. Synovi svět šoubyznysu rodiče nerozmlouvali, i když si uvědomují rizika.

Je na konzervatoři. Díky tomu, že jsme my dva s manželem v tomhle světě tak dlouho, známe všechna ta úskalí a barvy od zlaté po černou, které to naše povolání má. Chtěli jsme své dítě od lecčeho uchránit, ale on si byl jistý. Tak mu přeju, aby mu zářily všechny barvy světa a pořád ho to bavilo,“ uzavřela.

Reklama

Další články

Načítám