Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Ilona Hobzová
23. února 2024 12:05
Čas čtení 0:36

Hrad představil nové mluvčí prezidenta Petra Pavla

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Hrad představil nové mluvčí prezidenta Petra Pavla
Zdroj: Pražský hrad/Odbor komunikace KPR

Komunikační odbor Kanceláře prezidenta republiky od poloviny března posílí Vojtěch Šeliga. Spolu s Evou Hromádkovou, která už na Hradě působí, budou mluvčími prezidenta republiky. Hrad o tom informoval v tiskové zprávě.

Zatímco Eva Hromádková pracuje v Odboru komunikace Kanceláře prezidenta republiky už bezmála rok, Vojtěch Šeliga přichází na Pražský hrad nově. Od roku 2020 až doposud působil v redakci CNN Prima News. Novinářské zkušenosti získal po studiu na Fakultě sociálních věd Univerzity Karlovy také v redakci Echo24 a Týdeníku Echo.

22. února 2024 8:29 Čas čtení 0:52 Policie vyšetřuje útok na Slavících. Bendigovi hrozí pokuta Policie vyšetřuje útok na Slavících. Bendigovi hrozí pokuta

Eva Hromádková přišla na Hrad s prezidentem Petrem Pavlem z jeho volební kampaně, kde působila jako tisková mluvčí. Předtím stejnou pozici zastávala v protikorupční organizaci Rekonstrukce státu. Zkušenosti s komunikací získala také v pražské agentuře Konektor PR a brněnské Obsahové agentuře. Podílela se na několika senátních a prezidentských volebních kampaních. Vystudovala politologii na Fakultě sociálních studií Masarykovy univerzity v Brně.

Dvojice nahradí Markétu Řehákovou, která z pozice mluvčí prezidenta odešla ke konci loňského roku. Řeháková provázela Pavla celou předvolební kampaní, po zvolení si ji prezident vybral jako svou mluvčí a šéfku hradní komunikace. Řeháková podle informací Deníku N skončila na Hradě dohodou.

Domů
Sdílet
Diskuse