Pamatujete na Adama Bernau z Návštěvníků? Teď vede úplně jiný život než byste čekali

foto: yotube.com
foto: yotube.com

Viktor Král, jeden z našich dětských filmových talentů ve 80. letech, rychle nabral popularitu. Za pouhých šest let se objevil v devíti filmech a seriálech. Jeho nejvýraznější rolí byl pravděpodobně Adam Bernau v Návštěvnících. Poté však „zmizel“, aby se věnoval úplně jinému oboru.

Dětská hvězda Viktor Král, rodák z Velkých Popovic (*1968), poprvé ochutnal filmovou atmosféru ve svých dvanácti letech, kdy hrál ve třech různých filmech. V komedii Krakonoš a lyžníci ztvárnil syna hostinského, Vítka Trompetra, zatímco v Muži přes palubu hrál hlavní postavu malého talentovaného jachtaře, Davida.

Také se objevil v menší roli v Sonátě pro Zuzanu. Jeho herecký talent byl zjevný již tehdy a naznačoval, že se může stát velkou hvězdou. O tři roky později se objevil jako omlazený profesor v posledním díle Létajícího Čestmíra.

Viktor Král se objevil jako Vítek, syn hostinského, ve filmu Krakonoš a lyžníci.

Nicméně skutečnou popularitu si získal v kultovním seriálu Návštěvníci, který byl v 80. letech natočen v koprodukci s německými veřejnoprávními televizemi. Na rozdíl od své herecké kolegyně Ali Lábusové, která získala roli Kláry Pollertové-Trojanové skrze konkurz, byl Viktor Král vybrán pro roli malého génia a rošťáka Adama Bernaua díky své „herecké zkušenosti“. Jeho posledními filmy, kde ještě zářil jako herec, bylo psychologické drama Případ Kolman a válečné drama Uloupené dětství (1986).

článek pokračuje na další stránce…