Čerstvá hudba v Radiu 1: Tipy a komentáře (23. února 2024)

Nová dávka hudby s komentáři Zdeňka Lichnovského. Hraje Radio 1, ale poslouchat můžete i samostatně přes Spotify.

Zde Spotify playlisty:

NOVÉ SINGLY NA RADIU 1 / 2023
CZ/SK SINGLY NA RADIU 1 / 2023

new singles (23. února 2024)

A Place to Bury Strangers – Change Your God / kytaru zahazujem v dál, ať si hlučí! sekance a intenzivní nástup. tak to má bejt.
Amen Dunes – Purple Land / damon se nám vrátil! bude nová deska a tohle je parádní lákadlo. citlivé v zrnitosti.
Angelic Milk – Diana Ross / z petrohradu do berlína a sny, který zanechaj hlubokou brázdu v podvědomí, stejně jako ty zářezy sága.
Bat for Lashes – The Dream of Delphi / ale hurá, nataschu jsme tu dlouho neměli! nový album ohlášeno, první singl tu.
Bodysync – Birds / ryan a žirafáž klasicky nezklamali. nestoudná devadesátková klubovka s potměšilym úšklebkem pod kňourama.
Boxed In – Don’t Falter (ft. Art School Girlfriend) / josef dodává velmi britskou klubovku. dropy a postupy, který neotálej.
Brainstory – Hanging On / vojta tkáč nás parádně potopí v kalifornskym groovu. zahulený, houpavý a nakažlivý. dejte si pozor.
Bullion – A City’s Never (ft. Panda Bear) / stejně tak doporučuje v lisabonu usazenýho slovutnýho producenta a experimentátora. a ten panda tady ladí tak čistě.
dad sports – take yr time / s josefem k otawský pokojíčkový hudbě. dreampop jako vyšitej a sníh už se zase sune za oknem.
Dent May – Coasting On Fumes (ft. Jordana) / dan w nastavuje totální příjemnost. indie pop v tom nejlepšim. harmonie a kalifornie. to se rýmuje, ne?
DIIV – Brown Paper Bag / velký osobnosti psychedelickejch kytar jsou zase ve hře. nechme zahlušit hnědym pytlikem.
Dj Counselling – It’s perfectly clear right now / ano ano, ve studně z vícero směrů. produkce jako koupel v horký vaně a expertní práce se samplama vokálů. jednoznačná kvalita.
DJ Krush – Soushouka / vyklidněná zkušenost z japonska. nalijte si té a přidejte si v ekvalizaci aspoň trochu těch subbasů.
Douglas Dare – Mouth to Mouth (ft. Rival Consoles) / velmi zajímavá spolupráce dvou kamarádů z labelu. chladná syntetika a velmi emotivní vokál. hrabe to velmi solidně.
Effy & Mall Grab – iluv / velmi milá trsací hopsačka od josky. nezkazí žádnej večírek.
Erick The Architect – 2-3 Zone (prod. James Blake) / potemnělý a nekompromisní ve výrazu. a ta ocelově ospalá produkce pana blejka tomu dává ještě silnější echa nejistoty a nervozity.
Francis of Delirium – Blue Tuesday / zdá se, že bambi spokojeně navalil hitový lucemburský kytary. modrej úterek je malej modrej pondělek.
Free Nationals – Gangsta / strašně smooth spolupráce andersona paaka a asap rockyho. oldschool v tom nejlepším.
Georgia – Too Much Too Little / britská bubenice, zpěvačka a producentka má neodbytnej cit pro velkej synthpopovej hit. opět prokázáno. vkusná stadionovka.
Ghetts – Double Standards (ft. Sampha) / londýnský vlny uvědomělýho rapu velmi cení rao. sofistikovaný a přesně ostrý jako vaše dodržování dvojitejch standardů.
girl in red – Too Much / norská skladatelka a zpěvačka dodává potřebnou energii do dalšího pátku. ale přesně tak akorát!
Hana Vu – Care / velmi vřele doporučuju NSFW klip s uříznutou hlavou týhle fantasticky nekonformní písničkářky. krásné a smrtící zároveň.
Heavenly Blue – Static Voice Speaks To Static Me / fantastický screamo z detroitu mě timhle songem reálně dojalo. nechte se seřvat k slzám štěstí.
Charlotte Day Wilson – I Don’t Love You / kanadská hudebnice operující na pomezí setmělého rnb a soulu právě oznámila nové album. nechte se dojmout k slzám dojetí.
Irini Arabatzi – She Holds A Song (for I.) / josef dodává původem řeckou pianistku, zpěvačku a skladatelku. krásnej lofi zvuk ještě se stopáží rozkvete do báječnýho jazzovýho outra.
Isenberg – Near U (ft. Cecelia) / dan w dodal velmi sympaticky nalomenou klubovku od chlapíka z dallasu. zakrokujte si.
Keith MacKenzie – Frisson / ale tím taneční hodinku nezavírá. tady máte v rejvu ztracenou valivost z chicaga. jedovaté!
Little Simz – Mood Swings / jedna z nejvýraznějších rapperek na scéně už zase proměňuje a nakopává scénu. nálady se mění a silný sdělení zůstává.
Manu Delago – Slow-Mo Moving River (ft. Mad About Lemon) / joska doporučuje rakouskýho producenta, kterej se k nám už brzo chystá na koncert a jistě přiveze všechny své oblíbené bubínky. tady na hostovačce éterická tyrolská zpěvačka.
Maya Hawke – Missing Out / krásnej song od herečky a písničkářka, která projevuje talent snad na všechno. uštěpačné a citlivé zároveň, dan w je spoko a honza snad taktéž.
Metz – Entwined (Street Light Buzz) / řádnej noiserock z toronta rozhodně neuškodí ani ve větší dávce. čistěte svý duše už ale.
Mildlife – Yourself / no vida, dougie doporučil parádní australskej groove. tam se s tímto snad roděj nebo co. strhující houpačka.
Mk.gee – Alesis / dan w i vojta tkáč doporučují tenhle velkej talent americký nezařaditelný písničkařiny na pomezí bedroom popu, rnb, synthwavu a vůbec všeho. mladé a velmi kreativní.
Moor Mother – ALL THE MONEY (ft. Alya Al-Sultani) / básnířka a rapperka z ameriky zase dává na odiv ty nejzkaženější stránky americký mentality a historie. důležitý.
Real Estate – Flowers / ve studně třeba od bambiho a dalších. deska dole a tady víte, na čem jsme. jingle jangle kytárky a soft flower boys. výdech.
Rome in Reverse – Kiss Me Sun / josef dodal exkluzivku singlu, kterej ještě nevyšel. tu italská elektronická experimentátorka antonella pacifico. plochy, jemné beaty a haldy citu.
Saint Sinner – DIAMONDS – REMIX E _ QRTR / rao potěšil báječně nepředvídatelnym remixem na pomezí cukrkandlu a temnoty. krásnej zlom.
Saya Gray – AA BOUQUET FOR YOUR 180 FACE / vojta tkáč nahodil nekompromisně minimalistickej song připomínající cit jako má třeba jessy lanza. neni divu, že je saya z kanady!
Sheer Mag – Eat It and Beat It / jednoznačnej pokyn. filadelfská kapela evokující sedmdesátkovej rock má totálně jasno.
Sofi Paez – Waves / kostarická klavíristka se tu u nás již brzy zastaví. nechte se mezitím jako josef unášet vlnami její kladívkové mechaniky.
Spresso – FAST / františek nahodil parádní propojení hudebnic a hudebníků, kde figuruje taky fantastická mika levi. velmi začouzené a intuitivní.
Still Corners – The Dream / staří známý dreampopaři nás přece nezklamou. poďme do snu ve snu.
The Fauns – Modified / syntetickej shoegaze z bristolu si bere zpátky, co je jejich. josef předává, podivná gradace zůstává.
The Last Dinner Party – The Feminine Urge / jedna z posledních senzací londýnský kytarový scény tady nesmí chybět. pochopitelně nasázeno z vícero směrů. dramatické a ryze britské. celé album máte níže.
Vampire Weekend – Gen-X Cops / no ale ale, tak přece to vyjde! slovutný kytaráři (téměř) bez kytar pochystávaj desku. tak se poďme potopit do jejich vize postapo brooklynu.
Warpaint – Common Blue / jasně, tyhle ženy na R1 rozhodně nesmí chybět. doporučuje i david pomahač a další. zase je to parádně zamotaný.
Yot Club – Pixel / v brooklynu usazený písničkář razí jednoznačnej indie pop s myšlenkou a háčkem. dan w velmi cení.
Young Jesus – Brenda & Diane / jedinej člen týhle americký kapely se zase na chvilku vyprdl na zahrádkaření a valí nový songy. a je to zase top notch songwriting level.

nové singly (23. února 2024)

20 Minutes – Space for Dreaming (Pisces) / i k nám do R1 dodala dvojčata katzerovy ozvěny písničkářský kalifornie. koneckonců tam tenhle singl i nahrály. hraje to!
Awali & Mika Johnson – Open Sky / probrání zásadních životních momentů zahalený do živoucí a přesto klidný elektronický aranže.
BE4EIGHT – Lullaby of choice / yes, poďme do groovu s kanadsko-českym instrumentalistů. jazzová hravost.
Ginkgo Lanugo – Životy / label blue lizard pravidelně dodává propracované elektronické písně. výjimkou není ani toto duo.
Chief Bromden – Arrow-Impaled / fantastickej refrén a třeskutá energie dává na pamětnou, že se blíží nový album. nechte si probodnout torza šípem lásky od šéfa.
mezi patry klid – Linh / producentská dvojice ověnčená vinylou nás nadchla i dalším singlem. ten akustickej zlom překvapí a potěší. nechte si donést kafíčko přímo do postele.
Mikoláš Růžička – Pro tvé oči / miky má venku třetí pokračování reflexe domácího života nad klavírem a smyčci. nechte se vcítit!
Orient – Black ice / neokázale vyhozenej ven singl, kterej expertně kupí to, co týhle kapele nejvíc svědčí. experimentace zachumlané v expertně napsanym songu.
Puding pani Elvisovej – Paradox výmyslov / název songu přesně definuje část vládnoucí garnitury našich sousedů. důležitá reflexe.
WLW8 – Subtleties / tajemná dvojice klubových producentů jsou vlastně naši disclosure! nasaďte masky, blíží se karneval.

desky (23. února 2024)

BUNGLE – Long Distance (2024) (drumnbass)\
DE CASIER,ERIKA – Still (2024) (altpop)\
DOYLE,WILLIAM – Springs Eternal (2024) (altindie)\
DUKLA – Stejný lepší (2024) (indiepop)\
EPIC45 – You’ll Only See Us When The Light Has Gone (2024) (ambient, electronic)\
GRANDADDY – Blu Wav (2024) (indiefolk)\
HURRAY FOR THE RIFF RAFF – The Past Is Still Alive (2024) (pisnicky, folk)\
IDLES – TANGK (2024) (rock)\
LAMENT – Prší v prázdném domě (2024) (rap, pisnickarina, cermaque)\
LAST DINNER PARTY,THE – Prelude to Ecstasy (2024) (kytary)
MAELSTROM & LOUISAHHH – May the Rage burn a Path for Joy (2024) (industrial techno)\
MGMT – Loss Of Life (2024) (indiepop)\
MODERN ENGLISH – 1 2 3 4 (2024) (indierock)\
MORENO,GABY – Dusk (2024) (latino, folk)\
OH CAROLINE – Monochrome (2024) (bass, electronic)\
OMNI – Souvenir (2024) (postpunk)\
REAL ESTATE – Daniel (2024) (kytarky)\
RŮŽIČKA,MIKOLÁŠ – Doma III (2024) (piano)\
SADIER,LAETITIA – Rooting for Love (2024) (altpop, stereolab)\
SERPENTWITHFEET – Grip (2024) (altrnb)\
SHAH,NADINE – Filthy Underneath (2024) (pisnickarina)\
VOLE – Slibuji za všechny (2024) (punk)\
WHYOHWHY – bruises (2024) (slowcore, pisnicky)\

Comments

comments

Vyhledat