Regulus recenze: Jaké jsou zkušenosti s tepelnými čerpadly?

Chcete si pořídit domů tepelné čerpadlo a dostali jste se do fáze, ve které je důležité porovnat všechny dostupné nabídky a poskytovatele? Jednou z těch, na které se můžete v této chvíli dívat, patří i Regulis. Jaké jsou ale zkušenosti?

Vytápění je pro mnoho lidí trnem v patě. Zvlášť v posledních letech, kdy ceny energií vystřelily do astronomických výšin. Jednou z investic, která vám může pomoci na nákladech trochu ušetřit, je tepelná izolace, díky které vám teplo nebude z domu nebo bytu rychle unikat.

Jenže, i tak se možná nevyhnete dalším velkým změnám, které mohou postihnout třeba elektrokotel. Z dlouhodobého pohledu se vám možná také vyplatí i mnoho dalších úprav, které mohou zahrnovat třeba úsporné topení čerpadlem.

Před uzavřením objednávky je ale určitě vhodné se dopředu informovat o tom, jak byli lidé s firmou a jejími výrobky spokojení. Právě proto, že nejde o nákup za pět korun, ale o poměrně velkou a drahou investici, u které je potřeba, aby vše fungovalo jako na drátkách.

Co je Regulus?

Co je regulus

Regulus je firma, která byla založena v roce 1992 v Praze. Nejde tedy o žádnou “rychlokvašku”, která by vznikla jen na základě módního trendu a (jako mnoho jiných) zase rychle zanikla. V současné době má rozvětvený tým odborníků na obnovitelné zdroje energie a od roku 2006 má ČSN EN ISO: 9001:2009. (Každý výrobek je v rámci procesu kontrolován, eventuelně plně testován.)

A to není všechno. V roce 2012 Regulus získal značku kvality Q-label na všechna tepelná čerpadla CTC. Postupně navíc Regulus získává i další značky kvality, z nichž některé jsou i nepovinné. (HP KEYMARK…)

Regulus uvádí na trh jak výrobky zahraničních značek, tak své vlastní, protože disponuje vlastním vývojem. Některé z nich jsou chráněny patentem, který platí jak v ČR, tak v zahraničí. Už z toho tedy celkem jasně plyne, že jde o firmu, která od svých začátků prošla velmi dlouhým vývojem a dnes může zákazníkům nabídnout maximálně komplexní nabídku i služby.

Co má v nabídce?

co má regulus v nabídce

V Regulus nabídce najdeme například tepelná čerpadla vzduch/voda a země/voda, včetně příslušenství. Také si můžete objednat potřeby pro solární ohřev vody, solární systémy a solární panely.

Další klienty může naopak nejvíc zajímat jednotka pro větrání s rekuperací (centrální i lokální) nebo vše, co se týká akumulace. Těm může Regulus nabídnout zásobníky, výměníky a další.

Dále tu seženete:

  • Expanzní nádoby
  • Elektrická topná tělesa
  • Regulace, termostaty a měření
  • Součásti otopných systémů

A mnoho dalších potřeb, včetně ochrany a regulace kotlů, trubek a izolace, chemie a kapalin, čištění atd.

Přečtěte si: Vytápění biomasou

Jaké jsou ceny?

regulus ceny

Je pochopitelné, že ceny jednotlivých výrobků se do velké míry různí. Například tepelné čerpadlo EcoAir řady 600M s tepelnou centrálou EcoZenith i360 a vybavením kotelny vychází na částku kolem 219 000,-. Akční nabídka se může vztahovat třeba na sestavu Benekov Hybrid, která vás může stát i 110 000,-. Sluneční kolektor KPG1 (SVT 531) seženete kolem 18 000,-. Opravdu tedy hodně záleží na tom, co konkrétně potřebujete. Výhodou každopádně je, že Regulus disponuje poměrně bohatou nabídkou, takže si můžete před případnou objednávkou udělat menší vzájemné srovnání.

Jaké jsou zkušenosti?

Zkušenosti s firmou Regulus jsou do velké míry pozitivní. Alespoň o tom svědčí hodnocení na Firmách a na portálu Google.

Lidé o své zkušenosti s Regulus nejčastěji říkali, že:

  • Mohou tepelná čerpadla od této firmy doporučit
  • Spolupráce proběhla bez potíží
  • Regulus vyřešil vleklé potíže s již dříve objednaným čerpadlem od jiné firmy
  • Vždy dostanou, co potřebují

Pouze v některých případech zákazníci mírně vytýkali, že ve srovnání s některými jinými značkami jim personál nepřišel vždy pohotový, ale z osobní zkušenosti víme, že v tomto ohledu hrají hlavní roli osobní preference a životní přístup. Hlavní je, že vše funguje.

Jakou zkušenost s Regulus máte vy?

Napsat komentář