Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Letos se nosí objem! Jak si vykouzlit perfektní foukanou jako od kadeřníka?

24. února 2024 | 06:00

Letošní rok přeje objemu! Zapomeňte tedy na dokonale vyžehlené vlasy, pořiďte si natáčky a vytvořte si jeden z nejvíc trendy účesů letošního roku. Objemné vlny vás budou bavit!

Když se modelka a podnikatelka Kylie Jenner objevila na přehlídce Jeana Paula Gaultiera v rámci pařížského týdnu módy s objemnými vlnami, nebylo pochyb, že se tento účes brzy stane trendem. O dva týdny později to pak potvrdila zpěvačka Miley Cyrus, která na předávání hudebních cen Grammy dorazila s podobným retro účesem, který se stal rázem hitem internetu. Najednou tak nebylo pochyb – letošní rok přeje objemu.

VIDEO: Máte jen pár minut a nevíte si rady s neposednými loknami? Tyto 3 jednoduché účesy se hodí na ples nebo i neformální setkání.

Video se připravuje ...
Máte jen pár minut a nevíte si rady s neposednými loknami? Tyto 3 jednoduché účesy se hodí na ples nebo i neformální setkání.  • VIDEO: .

Velké glamour vlny nosila už Julia Roberts jako Vivien v nezapomenutelném snímku Pretty Woman. Není žádným překvapením, že se trendy neustále vrací, a tento retro look je čím dál tím oblíbenější. Dokonalá foukaná vyžaduje trochu praxe, ale pokud budete trénovat, brzy se z vás stane profík. Pokud se vám ale nechce pracovat s fénem a kulatým kartáčem, můžete vyzkoušet heatless natáčky, které vám objemné vlny vykouzlí i bez použití tepla. 

Jak na foukanou jako od kadeřníka?

Než se pustíte do samotného foukání mokrých vlasů, nejprve je jemně, ale důkladně rozčesejte. Nebudou se tak zbytečně zacuchávat a jejich úprava bude snazší. Aby foukaná vydržela co nejdéle, byla krásná a nadýchaná, použijte stylingové přípravky sloužící právě pro objem. Nezapomínejte také na termoochranu. Ta je nesmírně důležitá, protože chrání vaše vlasy před teplem.

Následně si vlasy rozdělte na dvě až tři patra. Záleží na tom, jak husté vlasy máte. Foukat začněte odspodu. Na fén připněte hubici, vezměte do ruky kulatý kartáč a můžete začít kouzlit. Prameny v jednotlivých sekcích postupně na kartáč pokládejte a po jejich směru foukejte. Fén není potřeba přikládat přímo na vlas, ale držte ho cca 5 až 10 cm od pramenů.

Jakmile budou vlasy suché, můžete použít ještě natáčky, díky kterým vytvoříte požadovaný retro vzhled. Vlasy nakonec rozhoďte tak, jak to máte ráda nebo jak se vám budou líbit nejvíce. Malý tip: pokud pěšinku přehodíte na druhou stranu, než normálně nosíte, vytvoříte tak maximální objem. Nakonec vlasy zafixujte vhodným stylingovým produktem. A hollywoodský look je na světě! Na to, jak objemné vlny nosí slavné krásky, se podívejte ve fotogalerii.

Velký výběr produktů pro péči o vlasy najdete na našem internetovém srovnávači cen Zboží Dáma.

Autor: Aneta Valešová