Šílený rok liverpoolské hvězdy. Alexander-Arnold byl střežen bodyguardy, pronásledovala jej bláznivá fanynka

Šílený rok liverpoolské hvězdy. Alexander-Arnold byl střežen bodyguardy, pronásledovala jej bláznivá fanynka

Den po losu Evropské ligy, který přisoudil anglickému Liverpoolu pražskou Spartu, do médií unikla zpráva o tom, že hráč „Reds“ Trent Alexander-Arnold musel čelit v posledních dvanácti měsících pronásledování od šílené fanynky poblázněné sexem. Hráč si musel najmout ochranku a soukromého detektiva, zprávy od zmíněné ženy pak chodily nejen hráči, ale i jeho rodině.

Život hvězd je v očích fanoušků skvělý. Vidí, že hráč dostává královsky zaplaceno za to, že hraje fotbal. Luxus je ovšem často vykoupený ztrátou soukromí. Množí se zprávy, kdy se obydlí hvězd stávají cílem lupičů. Stává se také, že hráče atakují pobláznění fanoušci a fanynky. Terčem jedné z nich se podle listu The Sun stal v posledním roce také Trent Alexander-Arnold.

Kvůli tomu, že jej žena pronásledovala, změnil číslo mobilního telefonu, do svého obydlí nainstaloval alarmy i CCTV (Closed-circuit television, tedy uzavřený televizní okruh). Jde o systém využívající kamery k sledování prostor, zobrazování záběrů na monitorech a archivaci natočených záznamů. Rovněž nechal prověřit obscénní dopisy i další materiály, které jemu a jeho rodině byly zasílány domů.

Anglický list tvrdí, že zmíněná žena chodila k domu hráče, navštěvovala tréninkový areál Liverpoolu, ale znala i oblíbené restaurace hvězdy. Ochrankou bylo šestadvacetiletému obránci doporučeno, aby na sociálních sítích nepřidával příspěvky o tom, kde se právě pohybuje a co dělá.

Vitík na adresu Liverpoolu: Víme, že to bude velká výzva. Nejtěžší možný soupeř, ale proto fotbal hrajeme

Vedení klubu z Anfieldu o problému bylo informováno a hráče ve všech směrech podpořilo. Zdroj listu The Sun uvedl, že pro hráče bylo zmíněných dvanáct měsíců hodně těžkých. „Pro Trenta to byl více než rok pekla. Ta žena terorizovala jeho i jeho rodinu, bombardovala ho explicitními zprávami, donekonečna mu volala a posílala domů dopisy a obscénní materiály,“ uvádí zpráva.

„Byla to opravdu šílená doba. Trent udělal vše, co bylo v jeho silách, aby to neovlivnilo jeho výkony na hřišti,“ píše se na Ostrovech. Zprávy neuvádí, zda byla při řešení případu využita nějakým způsobem policie. Každopádně vyšlo najevo, že autonehoda, kterou měl liverpoolský hráč před čtyřmi měsíci, nebyla jediným problémem, kterému v posledním roce čelil…